Nasveti

Prostovoljno pred poroto: Na obisku mi je v roke potisnila metlo!

Uredništvo
27. 12. 2023, 02.30
Deli članek:

Bralka je na obisku opozorila sestrično, naj počisti nered, ki so ga naredili otroci, sicer bo odšla. Takšne reakcije ni pričakovala ...

Pixabay
fotografija je simbolična

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Pozdravljeni! Upam da mi boste pomagali z nasveti. Pred kratkim sem bila povabljena na piknik k sestrični. Dogajalo se je na njenem dvorišču. Zraven so bili tudi otroci, podili so se okrog, medtem so stresli po tleh čips in slane palčke. Ker sem navajena brezhibnega reda, sem jo opozorila, naj pospravi, a se je nasmejala in rekla, da bo že! Tega nereda sem imela dovolj in sem rekla, da bom odšla, če takoj ne pospravi. Potem je naredila nekaj izjemno nesramnega: vstala je, odšla za hišo, prišla nazaj in mi potisnila v roke metlo ter mirno rekla: »Uživaj.« Zatem se je usedla in mirno naprej pila kavo. Počutila sem se ponižano in užaljeno, še toliko bolj, ker so se drugi smejali, kot da je to nekakšna šala. Rekla sem ji, da se mi mora opravičiti, in to tudi pričakujem, ker so zame moja načela zelo pomembna. Ali naj jo pokličem ali naj še čakam, da se mi opraviči?"

- Silva

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana,  št. 52, 27. december, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!