Nasveti

Hitro in okusno: Čokoladni srčki

Metka McCully Žigon
17. 2. 2023, 11.00
Deli članek:

Testo bolj spominja na biskvit kot na piškote, mehko je in sočno. Preprosta čokoladna krema pa čudovito dopolni okus.

Shutterstock
Čokoladni srčki

To pecivo je hitro narejeno, a kljub temu res okusno. Z njim lahko razveselite svoje najdražje, kdor ima rad čokolado, bo te sladice še posebej vesel.

Sestavine

  • 5 žlic sladkorja 
  • 3 jajca, cela 
  • 5 žlic moke 
  • 3 žlice olja 
  • 3 žlice mleka
  • 3 žlice kakava v prahu
  • ½ pecilnega praška

Nadev:  

  • 3 žlice čokoladnega namaza  
  • 3 žlice maskarponeja

Priprava
1. Jajca stepemo s sladkorjem, da narastejo (3–5 minut). Dodamo moko, kakav, pecilni prašek. Premešamo ter prilijemo še olje in mleko.

2. Zlijemo na s peki papirjem obložen pekač. Pečemo 10–15 minut na 200 stopinjah Celzija.

3. Počakamo, da se ohladi, nato iz testa s piškotnim modelčkom izrežemo srčke.

4. Maskarpone in čokoladni namaz zmešamo v gladko zmes. Namažemo na srčke in jih prekrijemo z drugim srčkom. Potresemo s sladkorjem v prahu.

 Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 7, 14. 02. 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!