Nasveti

Recept: Uckermarški jabolčni kruh

Lara Jelen
9. 1. 2023, 09.00
Deli članek:

Ta slastni jabolčni kruh izvira iz okrožja Uckermark v severovzhodni Nemčiji. Najbolj tekne, če je namazan z maslom.

revija Dober tek
Uckermarški jabolčni kruh

ČAS PRIPRAVE: 1 ura 20 min + priprava jabolk

KOLIČINA: 1 štručka

ZAHTEVNOST: preprosto

Sestavine

  • 500 g jabolk
  • 200 g sladkorja
  • 500 g moke
  • 1½ vrečke pecilnega praška
  • 250 g rozin
  • 200 g celih lešnikov
  • 2 žlici ruma
  • 1 žlici kakava v prahu
  • 1 žlička mletega cimeta
  • ¼ žličke mletih nageljnovih žbic
  • malo masla za model

Priprava

1. Jabolka olupimo, jim odstranimo peščišče in jih narežemo na drobne koščke. Posujemo jih s sladkorjem, premešamo in pustimo pokrito približno 5 ur.

2. Pečico segrejemo na 190 °C (ali na 170 °C z ventilacijo). Zmešamo vse sestavine in mešanico vlijemo v velik podolgovat namaščen model.

3. Jabolčni kruh pečemo na srednji rešetki približno 1 uro.

Več si lahko preberete v reviji Jana, št. 1, 3. 01. 2023