Nasveti

Prestižno silvestrovanje: Obujte plesne čevlje!

Jelka Sežun
27. 12. 2022, 06.30
Posodobljeno: 27. 12. 2022, 09.55
Deli članek:

Kje vam ponudijo tako pestro silvestrovanje? Za vse okuse bo, pravijo v Operi. In tudi za vse starosti – najvzdržljivejši se bodo lahko zabavali do jutra.

ŠIMEN ZUPANČIČ
Yuki Seki, Tjaša Kmetec, Kenta Yamamoto, Emilie Tassinari, Mirjam Kalin, Andrej Debevec, Nina Noč in Ivan Andres Arnšek

Pa srečno, so nazdravili baletni in operni solisti ljubljanske Opere – in tisto v kozarcih ni bila kakšna pobarvana voda, temveč čisto prava penina. Čeprav so menda dobre želje ob nazdravljanju enako učinkovite ob vodi, soku ali najdražjem šampanjcu.

Kje vam ponudijo silvestrovanje s slavnostno večerjo, pa umetniški program s petjem in plesom, nato možnost zaplesati Straussove valčke in polke na odru, koncert Jureta Ivanušiča z bendom in potem še didžeja, vse pod eno streho? Mar ni očitno – v ljubljanski Operi vendar. Za vse okuse bo, pravijo v Operi. In tudi za vse starosti – najvzdržljivejši se bodo lahko zabavali do štirih zjutraj.

Silvestrski meni. »Lepo se mi zdi, da ljudje vstopijo v novo leto z umetnostjo, z lepim dogodkom,« je v pogovoru pred fotografiranjem rekla mezzosopranistka Mirjam Kalin, ki bo sodelovala tudi na silvestrskem koncertu. Gledališča na silvestrovo gledalcem rada ponudijo – kakšno bolj sproščeno – predstavo, pa kozarček vina prej, potem pa obiskovalce že ure pred polnočjo postavijo pred vrata. V ljubljanski Operi so že pred časom novoletno predstavo zamenjali s silvestrskim koncertom, letos pa si je Renato Zanella, umetniški vodja baleta, ki je letošnji dogodek režiral, zamislil nekaj čisto novega, bogato mešanico hrane in pijače, prepevanja ter plesa. Začenja se ob sedmih s pozdravnim kozarcem plemenite pijače, sledi slovesna večerja, nato pa od devetih do polnoči raznovrsten operno-baletni program. Prepevali bodo »stebri našega gledališča«, kot so jih poimenovali, Mirjam Kalin, Norina Radovan, Andrej Debevec in Ivan Andres Arnšek.

In zato smo priporočili, da ne pozabite plesnih čevljev – po polnoči so obiskovalci vabljeni, da se tudi oni zavrtijo na velikem odru ob Straussovih največjih uspešnicah. Ko jih bodo ob dveh zjutraj, predvidevamo, že hudo bolele noge, jih bo na odru zamenjal Jure Ivanušič s spremljevalno skupino Nordunk, njega pa nato didžej s svojim programom. So nam prišepnili, da so vstopnice še na voljo … Neplešoči lahko kupijo vstopnico samo za večerjo in koncert.

 Več v Jani, št. 52, 27. 12. 2022