Alter

Numerologinja Lili Sorum o letu 2023

Katja Božič
27. 12. 2022, 17.00
Posodobljeno: 28. 12. 2022, 10.36
Deli članek:

Z letom 2023 vstopamo v leto povezovanja. Vse se bo začelo sestavljati. Levica in desnica bosta našli nekaj, v čemer se bosta strinjali, povezovali se bodo mladi in starejši, nasprotujoče si misleči. Razkrile se bodo skrivnosti, ki nas bodo presenetile – iz omar bodo padali okostnjaki sodelovanj in dogovorov, kakršnih v preteklosti ne bi pričakovali. Prihaja obdobje velikih sprememb, zato začnimo čim prej poslušati sebe in svoje občutke, pravi priznana numerologinja Lili Sorum, ki se z numerologijo ukvarja že dvajset let. Poleg tega, da je avtorica, televizijska voditeljica in še marsikaj, se zavzema za človekove pravice in zaščito naše matere Zemlje, kjer nas pravzaprav čakajo največji izzivi, je prepričana.

Foto: Andrej Križ
Lili Sorum se z numerologijo ukvarja že dvajset let.

Poslavljamo se od leta 2022. Kako naj se pripravimo na leto, ki prihaja?

Predvsem tako, da čim prej začnemo poslušati sebe. Ne samo svojih občutkov, ampak tudi skrite misli in prve odzive, ki nam pridejo na misel. Izgubili smo stik s seboj, vračamo se k pregovarjanju in vsiljevanju mnenj, ubadamo se s tem, kaj bo ali ne bo, kdo in zakaj je nekaj rekel. Zelo znamo biti »pametni«, kaj bi naredili, če bi bili v tujih čevljih. V zadnjih letih je bilo zelo veliko sovražnega govora, strahu in manipulacije. Lažje bomo šli iz te energije.

Nekje ste dejali, da bi leto, ki prihaja, lahko primerjali s časom odprave sužnjelastniške ureditve. Zakaj?

Ker govorimo o spreminjanju kolektivne zavesti. Sužnjelastniške ureditve niso odpravili s tem, da so lastniki sužnjev nekega jutra rekli, »o, zdaj pa hočem biti boljši človek«, ampak se je spremenila globalna zavest. V tem pogledu govorimo o podobnem času. Spreminjamo globalno miselnost, ki jo ustvarja prav vsak izmed nas. Glede na to, da v letu 2022 v Iranu mlado žensko do smrti pretepejo, ker ni bila primerno zakrita, je treba še marsikje kaj spremeniti. 

Dogajanje med letoma 2020 in 2022 je napovedovalo kolaps sistemov. Ali leto 2023 prinaša spremembe?

Prinaša povečano potrebo po dvigu kakovosti življenja. Ko govorimo o številu 7, ki je seštevek leta 2023, govorimo o izpopolnjevanju, učenju, osebni, osebnostni in duhovni rasti. Število 7 testira našo integriteto, kar po eni strani pomeni, da bomo znova deležni pritiska. O letu 2021 smo rekli, da prehajamo svoje omejitve, seveda je bilo potem logično, da so omejitve bile, včasih jih je bilo toliko, da smo jim komaj sledili. Ne bo preprosto leto, nam bo pa dalo priložnost, da postavimo stvari na boljše temelje. Imamo novo vlado, nove obraze vsepovsod po svetu, veliko več je žensk v politiki, veliko več je potenciala in želja po spremembi. Pojavil se je občutek: dovolj! Marsikje na svetu so vstaje, vojne, protesti, redkokje bi lahko rekli, da jih ni, kaj šele da so ljudje zadovoljni s stanjem v svoji deželi. Politični, zdravstveni, izobraževalni sistemi so delovali, ko nas je bilo milijone manj, ko je bila tehnologija drugačna in tudi časi so bili drugačni. Mogoče so takrat delovali z najboljšim namenom za človeka. Danes pa si bo treba priznati, da potrebujemo spremembe.

Lani ste dejali, da bo v letu 2022 kaos, ki smo mu bili priča dve leti pred tem, začel popuščati. Kar se tiče korone, se je to zgodilo, odprle pa so se druge rane – energetska kriza, razpadanje javnega zdravstva, naraščanje cen življenjskih potrebščin …

Sedmica simbolizira tudi resnico. Marsikje se bo izkazalo, da ni bilo tako hudo in so se situacije zlorabile. Postalo nam bo logično, kako sistem deluje. Dokler bomo v njem vztrajali, ne bo sprememb. Numerologija ni prerokovanje, ne morem točno vedeti, kaj bo, a v Sloveniji lahko pričakujemo sodelovanje sicer prej nasprotujočih si sil, ne samo na političnem prizorišču, to lahko pomeni tudi sodelovanje med mladimi in starimi, sodelovanje med seboj različnih. Lažje bomo razumeli druge, tudi mi bomo bolj odprti. Pokazale se bodo skupne poti, ki jih prej nismo videli. Našli bomo srednjo pot, o kateri govorimo že zadnjih nekaj let. Ne bo še rezultatov, ki si jih želimo; sedmica je tudi leto teorije, analiziranja, raziskovanja, prepoznavanja. Rezultati tega, o čemer se bomo naslednje leto odločali, bodo vidni v letu 2024. Šele takrat lahko govorimo o energiji, ki bo ostala. Za leto 2023 je torej značilno raziskovanje, kaj je mogoče; če ne tak zdravstveni, politični sistem, če ne tovrstna institucija, kaj potem? Zelo veliko utečenih stvari je pod vprašanjem. To se vidi tudi po smrti kraljice Elizabete – v Angliji je vse več nezadovoljstva, ne želijo več kraljevine. Ta sistem redkokje v svetu še drži. Prihajamo v obdobje res velikih sprememb.

Kako kaže Ukrajini?

Ukrajina gre v  mirnejše, kar pa ne pomeni, da tudi v pravičnejše vode.  

Kaj se bo z ljudmi dogajalo navznoter?                              

Bombardirani smo z vseh strani, vsak dan se zgodi kaj tragičnega. Tudi sami smo se navadili na vse bolj škandalozne naslovnice. Veliko bo prebiranja med plevelom in semeni, med tem, kaj je res in kaj ni, kaj je pomembno za naše življenje in kaj ne. Je res ključno, katera zvezdnica se je ločila, kdo od slavnih ima kje vilo, ljubico, ali je pomembnejše tisto, kar se dogaja v naši notranjosti? Pozabljamo na svojo lastno moč. Če ne klikam na škandalozne naslovnice, jih bodo nehali objavljati, če neham kupovati izdelke, ki so testirani na živalih, bo kozmetična industrija to opazila in testiranje vsaj omejila. Pozabili smo, kakšno moč imamo kot posamezniki in potrošniki ter da smo sami odgovorni za to, kakšno vrsto duhovne hrane vnašamo vase. Če zvečer gledamo vojne filme, igramo čedalje nasilnejše igrice, postanemo čustveno otopeli in nimamo pravega odnosa do tega, da je nekje vojna in je veliko mrtvih. Ustaviti je treba dehumanizicijo človeka in razvrednotenje človeškega življenja.                                                                                                                                                
Lani ste dejali, da naj bi bilo 2022 ključna prelomnica in nas čaka nova realnost. So se turbulentne energije preteklih let končale?

Izzvenevajo, je pa treba upoštevati tudi človeški faktor. Mogoče se ne zavedamo, da marsičesa ne potrebujemo več. Veliko bo odvisno od nas. Numerologija in podobne vede razlagajo vpliv energij, mi pa imamo svobodno voljo. Midve imava lahko za sogovornika nekoga, ki je strašno sposoben. Vendar če s tem potencialom nič ne naredi, bo ostal na isti ravni. Zelo se bo pokazala osebna odgovornost vsakogar posebej in kdo je še vedno ujet v vlogi žrtve, kdo išče izven sebe, kdo prelaga krivdo na druge in kdo resnično želi nekaj narediti ter ustvariti boljši svet za vse. Na sebi lahko delamo, ker želimo biti boljša oseba, ali pa to počnemo, ker izhajamo iz ega in si hočemo nagrebsti več. Kaj je torej razlog, da se ubadamo s sabo, se bo izkazalo v letu 2024.  

Več v reviji Jana, 27.12.2022