Nasveti

Zelenjavni ražnjiči s sezamom

Jana
28. 6. 2010, 09.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Poletni žar vabi.

Za 12 ražnjičev
Priprava: 40 minut
Pečenje: 20 minut

Sestavine: 150 g šalotke ali majhne čebule * 250 g novega krompirja (majhnega) * sol * 2 korenčka * 200 g češnjevega paradižnika * 150 g majhnih šampinjonov * 1 žlica sezamovega olja * zeliščna sol * sveže mlet poper * 1 žlička sezamovega semena.

Priprava: Neolupljeno šalotko kuhamo v vreli vodi 15 minut, nato jo odcedimo, ohladimo in olupimo. Krompir skrtačimo pod tekočo vodo in kuhamo v osoljenem kropu 20 minut. Korenje ostrgamo in narežemo na 2 cm dolge kose, v osoljenem kropu ga kuhamo 8 minut. Očistimo šampinjone. Krompir po želji olupimo in po potrebi prerežemo na polovice. Na dolge, z oljem namazane lesene paličice menjaje nabadamo različne vrste pripravljene zelenjave. Ražnjiče namažemo z oljem in pečemo na razgretem žaru od 15 do 20 minut. Med pečenjem jih obračamo. Nazadnje jih solimo z zeliščno soljo in potresemo s sezamom.