Nasveti

Bučke z mesnim nadevom

Jana
6. 7. 2010, 11.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Bučke na poletnem jedilniku!

Za 4 osebe
Priprava: 25 minut
Kuhanje: 40 minut

Sestavine: 4 večje bučke * 100 g mlete govedine * 100 g kuhane šunke * 50 g pancete * 50 g masla * 1 jajce * 1 strok česna * 1 čebula * 2 žlici paradižnikove mezge * peteršilj * nariban sir * olje * sol * poper.

Priprava: Na drobno narežemo in sesekljamo polovico pancete, polovico šunke, peteršilj in česnov strok. Vse damo v skledo skupaj z mleto govedino, dodamo 2 žlici naribanega sira, jajce, sol in poper. Dobro premešamo, da dobimo enoten mesni nadev. Bučke umijemo, obrišemo, obrežemo na konceh in podolžno prerežemo na polovice. Z ostrim nožkom izdolbemo sredico iz polovic, da dobimo čolničke. Vanje naložimo mesni nadev. V kozici segrejemo maslo in 2 žlici olja ter počasi prepražimo na drobno sesekljano čebulo in panceto. Mešamo, da čebula enakomerno postekleni. Dodamo nadevane bučke in jih pražimo nekaj minut. Zalijemo s kozarcem vroče vode, v kateri smo dobro razmešali 2 žlici paradižnikove mezge. Kozico pokrijemo in dušimo bučke na šibkem ognju 30 do 40 minut. Bučke preložimo v skledo, omako pa še nekoliko prevremo in zgostimo, preden z njo polijemo bučke. Ponudimo s solato in krompirjevim pirejem ali kruhom.