Nasveti

Poudarjeni talenti

Jana
18. 10. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Vesna je po poklicu ekonomsko-komercialni tehnik, zaposlena je na oddelku za izobraževanje v velikem trgovskem podjetju. »Pri svojem delu imam vsak dan opravka z ljudmi, zato moram biti urejena. Ker bi rada spremenila svojo podobo, sem se prijavila na preobrazbo, saj sem prepričana, da mi bodo vaši priznani strokovnjaki znali dobro svetovati.

Velika Janina preobrazba:  Vesna Novak

Vesna Novak z Iga ne pozna besede dolgčas. Služba, mož in trije otroci ji zapolnijo dan do zadnje minute. Če ji le ostane kaj časa, ga preživi v amaterski gledališki skupini ali sklonjena nad gobelin.

Vesna je po poklicu ekonomsko-komercialni tehnik, zaposlena je na oddelku za izobraževanje v velikem trgovskem podjetju. »Pri svojem delu imam vsak dan opravka z ljudmi, zato moram biti urejena. Ker bi rada spremenila svojo podobo, sem se prijavila na preobrazbo, saj sem prepričana, da mi bodo vaši priznani strokovnjaki znali dobro svetovati,« je povedala ta dinamična ženska, ki se bliža koncu tridesetih. A drobni in postavni svetlolaski le malokdo prisodi njeno starost. Ko pa pove, da ima tri otroke, številni osupnejo.
Vesna je zelo dinamična ženska. Ves svoj prosti čas namenja možu in otrokom. »Veliko kolesarimo, poletne mesece pa izkoristimo, da hodimo na morje,« je povedala in dodala, da si vsak dan vzame vsaj eno uro za šivanje gobelinov, ki so njena velika strast. »To delo je zelo zamudno, a mi je v veliko veselje. Skoraj vsak dan, ko otroci zaspijo, sedem za gobelin in šivam.  Ure minevajo, kot bi mignil, in po treh mesecih končam motive ženskih aktov, delfinov na morju, konjev in še bi lahko naštevala. Nato jih dam uokviriti. Pred kratkim sem v knjižnici na Igu imela razstavo svojih del,« je ponosno povedala. Njeno ime je bilo nedavno zapisano tudi v gledališkem listu amaterske gledališke skupine Fran Govekar. S sokrajankami so naštudirale predstavo Jeklene magnolije in se z njo odpravile na turnejo po Sloveniji. Gostovale so v Bohinju, Iški vasi, na Golem, kmalu bodo še kje.  Vesna je zelo uživala, ko je ponavljala tekst za predstavo, in zdaj še toliko bolj občuduje gledališke igralke, ko je na lastni koži spoznala, kako naporno je njihovo delo, četudi je na odru videti zelo lahkotno. 

Nasvet frizerja in mojstrice ličenja
Vesna ne mara eksperimentirati s pričesko. Že dolga leta ima dolge svetle lase. Frizerja obišče štirikrat na leto, sicer pa jo barva mama doma. Frizer Andrej ji je najprej postrigel svetle, od nenehnega barvanja uničene lase. Nato jih je pobarval v temnejši, lešnikov odtenek. Spredaj ji je naredil resice, s čemer ji je obraz na videz odprl, zadaj pa jo je postrigel stopničasto, tako da je pričeska postala bujnejša. Naravno rahlo skodrane lase ji je med sušenjem poravnal in na koncu nanesel še sredstvo za lesk.
Mojstrice ličenja so Vesni na obrazu s čopičem pričarale modne jesenske odtenke: oči so ji poudarile tako, da so na zunanji  rob vek  najprej nanesle temno senčilo, nato pa postopoma prehajale v vedno svetlejše do notranjega kotička očesa. Uporabljale so zemeljske odtenke – od rjave, bež, smetanaste do marelične. Lica so ji nežno poudarile z nežnim rjavim senčilom, usta pa z rjavo oranžno šminko. Svežino so ustom dodale z rjavkastim bleščilom.

 

Tekst: Andreja Comino andreja.comino@delo-revije.si
Foto: Mateja Jordovič Potočnik
Ličenje: TSPOT šminkerski salon, TSPOT Team: Martina Vrhovnik, Eva Meglič, Anja Markovič
Stilistka: Saša Prelesnik
Pričeska: Andrej Frelih za Alexhairbodyline, Trg Republike – Pasaža Maximarketa, Ljubljana
Lasna kozmetika: z.one
Oblačila: jakna Gerry Weber/Modiana, nakit Dyrberg/Kern, trgovina Coco

Jana št. 41, 12.10.2010