Nasveti

Študentka na pragu novih izzivov

Jana
1. 11. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

»Vsak dan želim doživeti ali spoznati nekaj novega,« je moto 24-letne Neže Rejec z Vrhnike. Neža je pridna študentka, ki si služi žepnino preko študentskega servisa.

Velika Janina preobrazba:  Neža Rejc

»Vsak dan želim doživeti ali spoznati nekaj novega,« je moto 24-letne Neže Rejec z Vrhnike. Neža je pridna študentka, ki si služi žepnino preko študentskega servisa. Z delom v turistični agenciji zasluži za preživetje, hkrati pa si tako omogoči poceni potepanje po svetu, kar je njena velika strast.

»Po končani srednji šoli se mi je bilo težko odločiti za študij, saj me je veselilo kup stvari, a nobena dovolj močno, da bi me vleklo na točno določeno fakulteto. Zato sem se odločila za študij kulturologije in kadrovskega menedžmenta na fakulteti za družbene vede. Na prvi smeri sem že absolventka, na drugi pa obiskujem drugi letnik. A tudi zdaj, ko sem že čez polovico študija, nisem še prav odločena, kaj si želim početi po diplomi. Najprej bom končala študij, takrat pa bom, upam, že bliže svojemu cilju,« je povedala Neža, ki ji v vseh teh letih ni bilo težko poprijeti za nobeno delo. Nekaj let je bila pomočnica vzgojiteljice v vrtcu. Ta čas jo je zaznamoval, saj so otroci iskreni in brez sprenevedanja povedo, kaj si mislijo in kako čutijo. Nato pa jo je naključje pripeljalo v turistično agencijo.
»Pristala sem na oddelku z letalskimi vozovnicami. Uživam, kadar strankam urejam najcenejšo možno vozovnico, hkrati pa v domišljiji potujem z njimi. Vesela sem, da mi velikokrat uspe iti tudi zares,« je povedalo to mlado dekle, ki je tri mesece živelo v Barceloni, bilo v Amsterdamu in Gani. Posebna izkušnja je bilo potovanje v Vietnam. Tja se je odpravila s kolegom. Kmalu sta ugotovila, da se ne poznata tako dobro, kot sta mislila. Na dan so privrele razlike med njima in nazadnje sta si šla tako na živce, da jo je on pustil samo sredi tuje dežele. »Sprva sem bila žalostna, a sem se navadila. To je bila dragocena izkušnja, zaradi nje sem postala samozavestnejša in bolj odprta do ljudi. Samote sem se tako navadila, da moram zdaj biti vsak dan nekaj ur sama,« je povedala. Druga velika preizkušnja je skupinsko delo, ki se ga privaja v službi. Zaprisežena individualistka se vsak dan preizkuša v strpnosti in upoštevanju drugih. In ker je preobrazba skupinsko delo, je tudi z nje odšla bogatejša za novo spoznanje: s skupnim usklajenim delom se dosežejo odlični rezultati. »In samo to šteje,« je na koncu vzkliknila presrečna Neža.

Nasvet frizerja in mojstrice ličenja
»S pričesko sem včasih veliko eksperimentirala, zadnjih pet ali šest let pa imam isto barvo in obliko pričeske. Prisegam na svetle lase in si ne želim preveč drzne spremembe,« je frizerki Aleksandri zaupala Neža. Frizerka je že z bežnim pogledom ugotovila, da so lasje preveč preraščeni, pričeska pa brez oblike in zato težja za oblikovanje. Aleksandra ji je lase pobarvala v karamelno blond, nato se je lotila striženja. Spredaj ji je naredila izrazit frufru, z njim je nežno poudarila Nežin lepi obraz. Zadaj jo je postrigla stopničasto, s čimer je pričeska postala lahkotna in mladostna.
»Mladost je norost!« je rekla mojstrica ličenja Eva Meglič in se odločila za precej drzno ličenje. Oči ji je precej poudarila, tako je postal Nežin pogled še zapeljivejši, manj drzna je bila pri ličenju lic in ust. Na lica je nanesla malo rožnato oranžne barve, ustnice pa poudarila z bleščilom.

Tekst: Andreja Comino andreja.comino@delo-revije.si
Foto: Mateja Jordovič Potočnik
Ličenje: TSPOT šminkerski salon, TSPOT Team: Martina Vrhovnik, Eva Meglič, Anja Markovič
Stilistka: Saša Prelesnik
Pričeska: Aleksandra Struga za Alexhairbodyline, Trg republike – Pasaža Maximarketa, Ljubljana
Lasna kozmetika: z.one
Oblačila: Corazon / Modiana, nakit Dyrberg/Kern