Nasveti

Jesen v laseh

Jana
5. 11. 2010, 13.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Jeseni je čas, da se vaši lasje odpočijejo in obnovijo po soncu, soli in vetru, ki so jih bili deležni poleti. Trendi narekujejo le nekaj sprememb v primerjavi s poletno modo in spet boste v koraku s časom. Če ste prijateljica konjskega repa, retro pričesk ali na videz neurejenih las, boste nad modnim zapovedmi to jesen preprosto navdušene.

Jeseni je čas, da se vaši lasje odpočijejo in obnovijo po soncu, soli in vetru, ki so jih bili deležni poleti. Trendi narekujejo le nekaj sprememb v primerjavi s poletno modo in spet boste v koraku s časom. Če ste prijateljica konjskega repa, retro pričesk ali na videz neurejenih las, boste nad modnim zapovedmi to jesen preprosto navdušene.
Letošnjo jesen bomo nosile plejado različnih stilov, ki jih vse povezuje eno pravilo: kakršnakoli že je vaša osnovna oblika pričeske, nujno ji pustite dihati v čim bolj naravni obliki.

Paž
Ko smo že mislili, da ga nekaj časa ne bomo več videvali na glavah modno ozaveščenih, je že bil nazaj. Tokrat v kombinaciji z naravno padajočim in nikakor ne prekratkim frufrujem. To je pričeska, ki ne zahteva veliko dela za zelo urejen videz. Najlepše bo stala, če po umivanju na lase nanesete izdelek za utrjevanje (peno ali sprej, ne gela) in jih med sušenjem izmenično češete na eno in drugo stran. Rezultat bodo zglajeni lasje, ki pa bodo ohranili bujnost.
Plasti
Stil, ki pristoji tako rekoč vsaki ženski, so različno dolge plasti, oblikovane v razmršeno pričesko. Vedno je videti seksi in nikoli nima nobena ravno take frizure kot vi. S tako pričesko se tudi igrate po mili volji, saj dopušča veliko različic. Priporočamo, da si zraven omislite krajši ali daljši frufru, saj pristoji k prav vsakemu obrazu. Pričesko oblikujte z močnejšim utrjevalcem in si ob sušenju pomagajte s prsti. Najprej »popraskajte« ob koži, da ustvarite bujnost, nato mečkajte lase, da ustvarite nagajive pramene, in končajte s kančkom laka za utrditev.
Kratko, krajše, najkrajše
Tiste z najbolj ljubkim obrazom si lahko privoščite zelooo kratko pričesko, ki je letos izredno modna, hkrati pa je z njo malo dela. Kombinirajte jo z daljšim frufrujem, česanim v eno smer. Uporabljajte srednje močan utrjevalec in med sušenjem s prsti vlecite skozi lase v tisto smer, kjer želite, da končajo.
Svitki
Za zelo eleganten in damski videz ni treba obiskati frizerja. Lase polikajte in spnite v čop, kjer želite imeti svitek. Razprite sredino čopa in lase zavijte same podse. Pričvrstite z lasnimi iglami in lasnicami. Nikakor ne pozabite na izdelek za visok sijaj las, ki je tu obvezen.
Figa
Že stoletja je med svitki najbolj priljubljena klasična figa, ki se letos vrača med modne smernice. Primerna je za prav vsako priložnost, od športa do obiska opere. Naredite jo tako, da lase spnete v čop, nizko ali visoko na zatilju. Čop zvijajte, dokler gre, potem pa svitek navijte okoli elastike. Pritrdite ga s še eno elastiko in lasnicami. Figo lahko okrasite z različnimi dodatki.
Kodri in valovi
Vse valovito je letos modni hit. Tako retro kodri Jean Harlow kot mehki valovi Farrah Fawcett. Medtem ko prvi zahtevajo malo več časa in znanja ter jih je najbolje prepustiti rokam frizerja, druge lahko ustvarite same. Nanesite srednje močan utrjevalec in lase razdelite na petcentimetrske pasove. Navijte jih z ožjim navijalnikom do petnajst centimetrov pred vrhom glave. Tam jih navijte bolj narahlo, da ustvarite nežnejši val. Na koncu lase razmršite, da se prehodi med pasovi izgubijo, ali jih nalahno skrtačite.
Konjski rep
Tiste, ki rade pozornost usmerite na poteze svojega obraza, gotovo že zdaj rade nosite čop. Letos boste z njim tudi modne. Nosile naj bi ga na sredini glave ali nižje. Kadar ga naredite, si roke popršite z utrjevalcem in potegnite v isti smeri, kot ste naredile čop. Tako boste ukrotile pobegle lase in dosegle popoln videz. (eg)

Barve letošnje jeseni
Če bi si rade pričesko osvežile predvsem z barvo, so smernice letošnje jeseni naslednje: rdečelaske se odločajte za hladne podtone, ki bodo poglobili vašo osnovno barvo. Enako velja za svetlolaske, le da naj se te odločijo za temnejše in komaj opazne pramene. Rjavolaske ohranite sonce v svojih laseh tudi pri barvanju. Sledite odtenkom, ki jih poletje pusti v vaših laseh, in prosite frizerja, naj iste pramene las obarva z dvema odtenkoma.