Nasveti

Skušnjav polne - pletenine

Jana
5. 11. 2010, 13.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Novost? Pleten komplet. Rahlo gorski, rahlo retro, v slogu visoke mode. Pulover s kitami gre, namesto suknjiča, k pletenemu krilu in z debelimi nogavicami v večerne salonarje. Kot detajl in (ali) zmagovalni kos.

Novost? Pleten komplet. Rahlo gorski, rahlo retro, v slogu visoke mode.  Pulover s kitami gre, namesto suknjiča, k pletenemu krilu in z debelimi nogavicami v večerne salonarje. Kot detajl in (ali) zmagovalni kos.

Jasno, jesen in zima sta sezoni pletenin. Od alpake do kašmirja. Več jih je kot plaščev in pomembnejše so. V vseh oblikah in podobah, kar si jih je mogoče predstavljati. Želijo biti mehke, udobne, objemajoče.

Ultra ženski kosi so križani s tistimi, ki so izposojeni iz moške garderobe, dekor in okrasje jih naredijo neskončno dragocene. Pleteni kosi padajo pod težo kašmirja, ki ga je komaj čutiti med prsti, do peresno lahke večerne angore, ki se očitno zgleduje po tradiciji in pogleduje v niti malo odmaknjena sedemdeseta, ter  velikanskih, ročno pletenih  in od daleč vidnih vzorcev iz debelih niti, ki snujejo valovito in grudasto teksturo na ekscentričnih in avantgardnih kosih. 
Pleteni so pajaci (!), prepasani s pasom in stisnjeni v gležnjih, čeznje gredo pletene pelerine.

Pleteno od vrha do tal. Pletena so krila, pleteni puloverji čeznje. Odtenki? Ton na ton. Angora gre z žametom in v do kolen segajočih kot oblak mehkih oblekah čez ozke oprijete hlače. Kardigan, preščipnjen s komaj vidnim pasom, skriva pod seboj – elegantne suknjiče. Pletene brezrokavnike boste nosili na golo kožo ali čez tanko bluzo. Kombinirali jih boste s krznom, se ve. Namesto brokatnega korzeta bo brezrokavnik. Nič več usnjen, najrajši pleten. Pulover, rahlo retro in na zvon, boste navlekli čez damsko krilo zvonaste oblike iz petdesetih.

Pletenine zmagujejo!