Nasveti

Sreča v nesreči

Jana
8. 11. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nihče ne bi Ljubljančanki Mileni Horvat prisodil 69 let. Gospa je pravo poosebljanje poguma, delavnosti in optimizma.

Velika Janina preobrazba:  Milena Horvat

Nihče ne bi Ljubljančanki Mileni Horvat prisodil 69 let. Gospa je pravo poosebljanje poguma, delavnosti in optimizma. Čeprav bi se lahko že zdavnaj upokojila, še vedno hodi v službo. Vsak dan je zanjo nov izziv. Niti huda prometna nesreča, ki jo je doživela v Dubaju, je ni ustavila. »Prišla sem na preobrazbo, ki sem si jo od nekdaj želela,« je veselo dejala, snela opornico za vratu in se prepustila našim mojstrom.

Milena je ženska, ki zna od življenja potegniti najboljše. »Tri  leta sem bila poročena, nato sva šla s sinom na svoje. Odtlej sem nenehno delala, saj sem želela, da nama ne bi ničesar primanjkovalo. In res je bilo tako. Postopoma sem uresničila  vse cilje, ki sem si jih bila zadala. Ob delu sem končala visoko upravno šolo, presrečna sem na položaju sekretarke na Območni obrtni zbornici Ljubljana Moste Polje,« je zadovoljna povedala gospa, ki ima kar 52 let delovne dobe. Že zdavnaj bi se upokojila, a so jo v službi prosili, naj še dela. »Dobro se razumem s predsednikom obrtne zbornice, pa tudi z drugimi sodelavci, tako da res z veseljem hodim v službo,« pravi. A čez nekaj mesecev se bo končno le posvetila stvarem, ki jih običajno počnejo babice. »Takrat bom imela več časa za svoja dva vnuka in tretjega, ki je na poti,« se je zasmejala.
Tudi po upokojitvi ji še zdaleč ne bo dolgčas. »Verjetno si bom našla kakšno zaposlitev, saj res nisem človek, ki bi posedal naokoli brez dela. Upam, da bom v prihodnjih letih še veliko potovala. Zadnjih 42 let sem res precej. Videla sem dobršen del sveta – od Amerike, Afrike, Azije do Skandinavije. Edino v Južni Ameriki še nisem bila, pa me vleče tudi tja. Še bolj pa v Afriko,« je povedala.  In ravno na potovanju se  ji je zgodila nesreča – lani se je iz Dubaja vrnila na bolniški postelji.
»Z džipom smo šli na izlet v puščavo. Zdelo se nam je varno, saj smo s prijatelji izbrali preverjeno agencijo, pa še skoraj vedno potujemo v enaki zasedbi. Nenadoma se je zgodilo. Nespreten voznik terenskega vozila je zapeljal na peščino, vozilo se je obrnilo in nas pokopalo pod seboj. Poskusili so nas rešiti s helikopterjem, pa ni šlo, saj nas je vrtinec še bolj zakopaval v pesek. Po šestih urah so nas izvlekli iz vozila in odpeljali v bolnišnico. Po petih dneh sem se zbudila iz kome. Vsa sem bila v mavcu. Kasneje so mi povedali, da so me v bolnišnici v Dubaju trikrat operirali, nato pa je po mesecu in pol ležanja v tamkajšnji bolnišnici  prišel pome zdravnik iz Slovenije in mi na bolniški postelji pomagal domov. Deset mesecev sem imela oklep za hrbtenico in opornico za vrat. Dolgo sem bila na bolniški, zdaj pa sem končno malo bolje,« je veselo povedala Milena. Z opornico je prišla na preobrazbo in bila presrečna, da jo je lahko snela za nekaj ur, ko so se ji posvečali frizerji, mojstrica ličenja in stilistka.

 Nasvet frizerja in mojstrice ličenja
»Rada sem športno elegantno oblečena, naličena in z urejeno pričesko,« je povedala. Na preobrazbo je prišla z lasmi, ki so bili zaradi operacije  različno dolgi. Lase si je puščala malo daljše, saj je tako skrila brazgotine na glavi. Pobarvana je bila na svetlo, od morja je imela posvetljene in izsušene lase. Frizerka jo je pobarvala na novo, izbrala je pepelnat in bakren odtenek, za popestritev ji je naredila nekaj pramenov. Postrigla jo je na asimetričen paž. Lase ji je oblikovala s krtačo.
 Vsestranska Milena je bila eno televizijsko sezono celo igralka. Nastopala je v oddaji Spet doma pri Mariu Galuniču, in sicer je imela epizodno vlogo. »Tam sem spoznala delo vizažistk in frizerjev. Rada sem se prepustila vašim spretnim mojstricam ličenja. Niso me razočarale!«
 

Tekst: Andreja Comino andreja.comino@delo-revije.si
Foto: Mateja Jordovič Potočnik
Ličenje: TSPOT šminkerski salon, TSPOT Team: Martina Vrhovnik, Eva Meglič, Anja Markovič
Stilistka: Saša Prelesnik
Pričeska: Nina Pirnar za Alexhairbodyline, Trg Republike – Pasaža Maximarketa, Ljubljana
Lasna kozmetika: z.one
Oblačila: Samoon / Modiana, nakit Dyrberg/Kern

 

Jana št. 44, 2.11.2010