Nasveti

Pražena blitva

Jana
9. 11. 2010, 15.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Odlična priloga k mesnim jedem.

Za 2 osebi
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 20 minut

Sestavine: 1 majhna čebula * 1 strok česna * 40 g sušenih, v olje vloženih paradižnikov * 800 g blitve * 2 žlici olja * sol * poper * pol žličke medu * od 1 do 2 žlici limoninega soka.

Priprava: Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Česen olupimo in stremo. Paradižnike odcedimo in narežemo na tanke pramene. Blitvo očistimo, umijemo, odcedimo in narežemo na 2 cm široke trakove. V teflonski ponvi segrejemo olje. Počasi in med mešanjem prepražimo čebulo in česen, da posteklenita. Dodamo blitvo in paradižnike. Med mešanjem pražimo 3 minute. Solimo, popramo, okisamo z limono in primešamo med. Blitvo ponudimo za prilogo k mesnim jedem.