Nasveti

Pikantna bučna pita

Jana
17. 11. 2010, 14.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

S solato je povsem samostojna jed.

Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Pečenje: 35 minut

Sestavine: zamrznjeno listnato testo * moka za delovno površino * 500 g buče hokaido * od 1 do 2 rdeča čilija * 2 žlici olivnega olja * 25 g masla * sol * poper * 2 žlički sladkorja * 1 žlica sesekljanega peteršilja.

Priprava: Odtalimo listnato testo in ga na pomokani delovni površini razvaljamo, da lahko iz njega izrežemo krog s premerom 28 cm. Razvaljano testo pokrijemo s krpo, da počaka, medtem ko pripravljamo nadev. Bučo očistimo in narežemo na tanke krhlje. Krhlje olupimo z nožkom za lupljenje krompirja. Čili očistimo semen in na drobno sesekljamo. V ognjevarni ponvi, ki jo lahko damo tudi v pečico, segrejemo olje. Bučne krhlje popečemo z obeh strani. Nato jih v ponvi lepo razporedimo v krog, da sestavljajo vzorec. Dodamo maslo in sesekljani čili. Solimo, popramo in sladkamo. Potresemo s peteršiljem. Bučne krhlje pokrijemo z razvaljanim listnatim testom. Ob robu testo potisnemo v ponev, na vrhu ga večkrat prebodemo z vilicami, da lahko med peko skozi luknjice uhaja sopara. Pečemo v ogreti pečici pri 210 stopinjah na spodnji rešetki od 30 do 35 minut. Pečeno pito obrnemo in zvrnemo na krožnik.

Nasvet: Bučna pita je v jesenskih dneh prav slasten prigrizek, ponudimo pa jo s svežo solato.