Nasveti

Telečji golaž z bučo

Jana
31. 1. 2011, 14.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Za prilogo ponudimo krompirjev pire ali dušen riž.

Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Kuhanje: 45 minut

Sestavine: 2 veliki čebuli * 500 g muškatne buče * 800 g teletine (pleče) * 1 žlica masla * 2 žlici olja * sol * poper * 1 zvrhana žlica moke  * 0,5 litra mesne juhe (iz kocke) * 2 dl belega vina * 1 šopek drobnjaka * 250 g goste kisle smetane * kanec limoninega soka.

Priprava: Čebuli olupimo in na grobo sesekljamo. Bučo očistimo in olupimo, nato jo narežemo na kocke. Teletino oplaknemo, osušimo s papirnato brisačo in narežemo na 4 cm velike koščke. V veliki kozici segrejemo maslo in olje. Na maščobi popečemo narezano meso, da z vseh strani porjavi. Solimo, popramo, dodamo čebulo in bučo ter premešamo. Na hitro nekoliko prepražimo, nato posipamo z moko in premešamo. Zalijemo z vinom, nato še z juho in pustimo, da v pokriti kozici počasi vre 45 minut. Medtem narežemo drobnjak. Ko je golaž kuhan, mu primešamo kislo smetano in ga po okusu solimo, popramo ter začinimo z nastrganim muškatovim oreščkom. Okisamo z nekaj kapljami limoninega soka, potresemo z narezanim drobnjakom in ponudimo.

Nasvet: Za prilogo ponudimo krompirjev pire ali dušen riž.