Ljudje

Janina preobrazba: Marina hvaležna za lepo življenje

Andreja Comino
30. 6. 2024, 07.00
Deli članek:

»Prihajam iz Laškega. Moj tempo življenja je hiter in dinamičen. Imam dva najstniška otroka in delam v vrtcu. Rada sem urejena, vendar mi vsakodnevna rutina ne dopušča sloga in urejanja po mojih željah. Zato je bila več kot dobrodošla spodbuda prijateljice, naj grem na vašo preobrazbo, saj si sama tega nikoli ne bi upala. Življenje nam vedno ponudi dobre stvari in lepo je zbrati toliko poguma, da jih izkoristimo. Odprta sem za spremembe, želim si in pričakujem drugačno pričesko, ličenje, svetovanje, pa tudi malce uživanja,« nam je ob prihodu na Janino preobrazbo zaupala simpatična 37-letna Marina Recek Jurić iz Radobelj pri Laškem.

Mateja J. Potočnik
Marina Recek Jurić

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Literam  terapevtka Nataša Učakar za LITERAM INSTITUTE Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Oblačila in nakit: MJZ Fashion

 »Otroštvo sem preživela v Dolah pri Hrastniku, prikupni vasi, kjer živijo krasni ljudje in kjer sem zelo uživala kot edinka. Mama je imela cvetličarno. Rada sem zahajala v njen lokal, saj je bilo tam vedno zelo prijazno, živahno in prijetno. K njej so zahajale stranke, ki so želele, da s prekrasnimi šopki polepša dan njim in njihovim najbližjim, domiselno zavije darilo. Tudi meni je privzgojila ljubezen do lepega in rož. Dostikrat sem ji z veseljem pomagala ustvarjati aranžmaje. Še zdaj znam to narediti z zavezanimi očmi. Iz te ljubezni sem se po končani osnovni šoli vpisala v srednjo cvetličarsko šolo,« je povedala Marina. Na koncu se vseeno ni odločila za cvetličarski poklic, temveč je iskala kaj drugega, kaj, za kar bi čutila, da ji je zares pisano na kožo. Izkazalo se je, da je to delo vzgojiteljice v vrtcu. Naredila je prekvalifikacijo in obrnila novo poglavje v življenju.

»V vrtcu sem zdaj že deseto leto in še vedno navdušena nad svojim delom kot prvi dan. Enako rada delam tako z mlajšimi kot malo starejšimi otroki. Zanimivo jih je opazovati, kako se povsem posvetijo tistemu, kar počnejo, in poslušati njihove opazke med igro. Tako izveš veliko hudomušnih stvari, kaj jih veseli, navdušuje, pa tudi kaj se dogaja pri njih doma. Otroci so res prijazni in iskreni. Pri njih najbolj velja pravilo, kar daš, dobiš nazaj. Ne poznajo zamere, zlobe,« je prepričana Marina, ki je tudi sama mama dveh otrok, sina in hčerke, starih enajst in petnajst let.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,  št. 26, 24. junij, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!