Ljudje

Ekskluzivno s Hansom Siglom iz Gorskega zdravnika

Katja Božič
10. 6. 2024, 19.00
Deli članek:

Šarmantni dr. Martin Gruber se je vrnil na male zaslone. V sedemnajsti sezoni ob večerih na POP TV spet boža duše slovenskih gledalk. Skrbnega in sočutnega gorskega zdravnika so ljudje že zdavnaj vzeli za svojega. Mnogi mladi, ki so serijo Gorski zdravnik začeli spremljati še kot najstniki, so se prav zaradi dr. Gruberja odločili za študij medicine, marsikje po svetu pa si številni Nemci s serijo, ki jo spremljajo po spletu, lajšajo domotožje. Gorski zdravnik je gotovo spremenil tudi igralca Hansa Sigla. Skupaj sta že osemnajsto leto. »Vem, kaj ga motivira, rad ga imam kot dobrega prijatelja,« pravi priljubljeni igralec.

Promo foto
Hans Sigl

Želel je biti kmet

Ste vedeli, da je petinpetdesetletni Hans Sigl v mladosti sanjal, da bi bil kmet? Odraščal je namreč na podeželju na avstrijskem Štajerskem. Veliko časa je preživel s starimi starši, na katere je bil zelo navezan. Oba sta bila preprosta kmeta, a Hansova velika učitelja. Zelo zgodaj sta mu vcepila, kako pomembno je, da smo drug drugemu opora in si pomagamo. Njegovo otroštvo v naravi je bilo zelo romantično. V skrite kotičke narave in spomin na otroštvo se še vedno rad zateče med meditacijo. Čeprav ga je življenje potem zapeljalo v povsem druge vode, ga je duša pripeljala nazaj v naravo – kot gorskega zdravnika. Na neki način so se mu sanje uresničile.

arhiv Pop Tv
Hans Sigl

Ljubezen na prvi pogled

Z dr. Gruberjem sta, kot pravi, zelo dobra prijatelja in si v marsičem tudi podobna, prav gotovo pa se razlikujeta v ljubezni. Medtem ko gorski zdravnik reši večino težav, ljubezenskim ni kos. V resničnem življenju pa je Hans Sigl že od leta 2008 srečno poročen s pevko Susanne Kemmler, o kateri večkrat pove, da je bila ljubezen na prvi pogled. Pa tudi na vse druge poglede. »Sva kot jin in jang. Susanne je voda, jaz sem ogenj. Želim se postarati s to žensko,« pravi. Skupaj sta vzgojila štiri otroke, Hans ima  sina iz prvega zakona, Susanne pa dva sinova in hčerko. Vsi so danes že odrasli ali najstniki in z vsemi se dobro razume.

Pred začetkom sedemnajste sezone na naših TV-zaslonih je Hans Sigl prijazno odgovoril na nekaj naših vprašanj.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 24, 11. junij, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!