Alter

Veliki koledar hujšanja po luni za leto 2020

Lara Jelen
29. 12. 2019, 22.30
Posodobljeno: 29. 12. 2019, 23.33
Deli članek:

Toliko, kot je različnih ljudi, je tudi načinov hujšanja. Hujšanje z luno pa je verjetno najpopularnejše, zato smo s pomočjo astrologinje Mihaele Malečkar tudi letos za vas pripravili tradicionalni koledar hujšanja po luni za leto 2020. Pripravite se, prvo postenje je na sporedu že 10. januarja! Tisti bolj zagnani in željni hitrejših učinkov pa lahko začnete že kar 3. januarja, s prvim krajcem.

Zarja Jana
Hujšanje z luno je najkoristnejše za vodne tipe.

Toliko, kot je različnih ljudi, je tudi načinov hujšanja. Hujšanje z luno pa je verjetno najpopularnejše, zato smo s pomočjo astrologinje Mihaele Malečkar tudi letos za vas pripravili tradicionalni koledar hujšanja po luni za leto 2020. Pripravite se, prvo postenje je na sporedu že 10. januarja! Tisti bolj zagnani in željni hitrejših učinkov pa lahko pričnete že kar 3. januarja, s prvim krajcem.

»Hujšanje z luno je najkoristnejše za vodne tipe, torej ljudi, ki imajo veliko planetov v znamenju raka, škorpijona in v ribah, ter tiste, ki imajo kotno luno ali Neptuna,« začne Malečkarjeva, ki je prepričana, da lahko z rednim postom na vse lunine mene dosežemo svojo idealno težo. »S postom ob mlaju in ščipu shujšamo nekaj kilogramov. Mesečni post zgolj v času mlaja pa nam pomaga ohraniti obstoječo težo.«

Prečiščevanje z mrki. Lunini mrki vplivajo na nas ne glede na to, ali so delni ali popolni in ali jih vidimo ali ne, poudarja astrologinja. »Dnevi okrog mrka so vedno nekaj posebnega, zato je takrat izredno zdravo, če si vzamemo več časa zase, za meditacijo, sprehode v naravo, pogovore s samim seboj in podobno. V teh obdobjih pa se je dobro tudi postiti. 

Več v reviji Zarja Jana št. 53, 30. 12. 2019