Mnenja

Zlata ribica, prosim, pusti pod smrečico

Jelka Sežun
29. 12. 2019, 22.30
Posodobljeno: 29. 12. 2019, 23.59
Deli članek:

Zarja Jana
Uvodnik

Nismo hoteli, da bi bilo naše samo še eno tistih serijskih voščil – naša nikoli niso serijska –, in smo šli guglat, kaj si ljudje najpogosteje zaželijo. Zdi se, da tole: srečo, zdravje, denar, seks, slavo, ljubezen – izvolite opaziti, da seks pogosteje kot ljubezen –, in če še kakšna željica ostane, svetovni mir in pomoč drugim. Najbolj praktični si pa zaželijo, da bi se jim izpolnile vse želje, pa so kriti na vseh področjih.

Mi vam želimo vse tiste stvari, ki si jih sami niste, ker niste niti vedeli, da jih potrebujete. Pa jih, zato smo si jih mi zaželeli za vas:

7. Veliko praznih parkirnih prostorov, kadar jih potrebujete (brezplačnih, se razume) – praktično darilo, ki vas bo razveseljevalo vse leto.

6. Da bi vaše težave trajale le tako dolgo kot dobri novoletni sklepi – in, to vendar vsi vemo, opuščanje novoletnih sklepov praznujemo 17. januarja.

5. Lepe pesmi – vseeno, nove ali stare, samo da so take, da človeka zagrabi, da bi zapel zraven. Želimo vam veliko prepevanja, duši tako dobro dé.

4. Dobre knjige, filmi in serije – in veliko časa, da uživate v njih. Ker te en tak popoln potop v čisto drug svet tako neznansko sprošča in bogati.

3. Čas za igro – ni pomembno, ali je vaša najljubša igra pasjansa ali nogomet, partija kart ali šaha. Igrajte se. Sami ali v družbi. Naj vam nikoli ne zmanjka časa za igranje in užitka pri igri.

2. Modro nebo zjutraj – dan je toliko lepši, če te zjutraj pozdravi globoka, jasna modrina. Potem človeka kakšna nevihta popoldne skoraj ne moti.

1. Celi koši nasmehov  – želimo vam, da bi jih veliko prejeli. In veliko dali. Puščajo tak topel občutek okrog srca.

Vaše uredništvo