Kilogrami se poslovijo za vedno

Pomladna dieta: Držite se je le pet dni na mesec

Mojca Kopriva
27. 2. 2022, 21.15
Deli članek:

Eden najpopularnejših ameriški avtorjev diet, dr. Oz, tokrat razkriva dieto za pičlih pet dni v mesecu, ki nadomešča okvarjene celice s svežimi, kar popolnoma na novo zažene presnovo.

Dreamstime
V nasprotju s številnimi strogimi dietami nam ta pomaga ostati v okviru zdravih kilogramov za vse življenje.

Če imate (kot večina smrtnikov) dober apetit, potem težko hujšate več kot deset dni skupaj. To pa še zdaleč ne pomeni, da ste obsojeni na ohlapno zadnjico in viseč trebuh. Dr. Oz nam, na osnovi številnih natančnih študij, zagotavlja, da povsem zadostuje, če hujšamo pet dni na mesec. Povsem dovolj, da usvojimo bolj zdrave prehranjevalne navade, si okrepimo imunski sistem, zdravje, predvsem pa se prebijemo skozi učinek vseh »jo-jo diet«.

Naš organizem bo prejel toliko hranil in ravno prav kalorij, da bomo ohranili odlično počutje, hujšali pa še kar naprej in naprej. Za nič nismo prikrajšani, razlika v počutju in na tehtnici pa je ogromna. Ali drugače, čeprav 83 odstotkov časa v mesecu jemo povsem normalno, tisto, česar smo vajeni, stopimo sedem kilogramov na vsake štiri tedne. Preprosto tako, da utrujene, napol ali povsem uničene celice nadomestimo z novimi, ki so povsem odporne proti absorpciji maščobe in nam pomagajo uravnavati telesno težo.

Shujševalni »plonk listek«

Izberite si pet zaporednih dni v mesecu, ko boste najlažje zaužili 1000 kalorij na dan. Večina vaših grižljajev bo sestavljena iz živil rastlinskega izvora, oreščkov, avokada in oliv. Sledi še največje presenečenje – preostale dni v mesecu boste jedli vse tisto, kar ste vajeni in kar vam kratko malo najbolj prija. Kako je mogoče kilograme topiti tako preprosto, se zagotovo sprašujete.

Dreamstime
Večina grižljajev bo sestavljena iz živil rastlinskega izvora, oreščkov, avokada in oliv.

Prevara telesa

Ob stradanju naše telo hujša, vendar pa je nemogoče, da bi to počeli vse življenje. Če pa le pojemo manj kalorij, postajamo ne le vse vitkejši, ampak zaradi posebnih procesov v telesu tudi vse močnejši, saj organizem na vsak način želi preživeti »vojno«, zato se še kako splača potruditi in telo prelisičiti s pičlo odmerjenimi obroki. Dr. Oz je na kalifornijski univerzi dokazal, da z uživanjem hrane pretežno rastlinskega izvora organom pošiljamo znake, da prihajajo sušna obdobja in da je zato potrebno, da ostanemo kar najbolj zdravi in pri močeh, ob čemer je izgubljanje kilogramov nekaj povsem naravnega.

Skrivnost čarovnije

Če telo misli, da bo nastopilo sušno obdobje, začne samodejno prepoznavati in odstranjevati vse pokvarjene, nekoristne celice, s čimer varčuje z energijo. Po petih dneh boste imeli od takšnega telesnega procesa največ, in če potem začnete jesti normalno, bodo celice, ki nam pomagajo ostati mladostni in zdravi, v največji možni meri aktivirane. Vse telesne funkcije bodo pomlajene, vključno z ohranjanjem vedno istih ravnih krvnega sladkorja, kar pride zelo prav pri preprečevanju nenadnih napadov lakote.

Kilogrami se poslovijo za vedno

V nasprotju s številnimi strogimi dietami nam ta pomaga ostati v okviru zdravih kilogramov za vse življenje. Dieta ohrani mišice brez škode za um in telo. Počutimo se bolj zdrave, zato izbiramo zdravo hrano tudi v preostalih 25 dneh v mesecu, ne da bi nam to kdo zaukazal. In vendar, ali ne bomo tistih pet dni stradali? Daleč od tega, saj bomo po grlu spravili veliko maščob rastlinskega izvora, te pa dobro nasitijo, saj vsebujejo tudi precej vlaknin. Tretji dan je po navadi prelomen, saj se večina žensk začne počutiti, kakor pravijo, vsaj desetletje mlajše. Dieta ni primerna za nosečnice in ženske, ki dojijo.

dreamstime
Po petem dnevu začnite jesti povsem normalno, čez 25 ali 26 dni pa vse skupaj ponovite.