Drugačno mnenje

Jelinčič o potezi Slovenije in EU: »Pa kaj je nora!«

R.T.
27. 2. 2022, 21.09
Posodobljeno: 28. 2. 2022, 08.31
Deli članek:

Na odločitev Evropske unije, da bo vojaško pomagala Ukrajini, se je burno odzval predsednik SNS Zmago Jelinčič, ki v večini primerov podpira vlado Janeza Janše.

Bobo
Prvak SNS Zmago Jelinčič

EU bo v pomoč Ukrajini po ruski invaziji prvič financirala nakup in dostavo orožja napadeni državi. Poleg tega bo zaprla svoj zračni prostor za vsa ruska letala, prepovedala delovanje ruskim medijem v državni lasti in nekatere ruske banke izključila iz mednarodnega bančnega sistema Swift, je danes sporočila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Večina evropskih države je že pred tem poslala ali obljubila vojaško in finančno pomoč Ukrajini, med njimi je tudi Slovenija. Zunanji ministri unije so se dogovorili, da za ta zgodovinski ukrep namenijo 450 milijonov evrov, je povedal visoki zunanjepolitični predstavnik unije Josep Borrell po izrednem virtualnem zasedanju ministrov.

To pa očitno ni po godu Jelinčiču. Na Twitterju je zapisal: »EU bo pošiljala orožje v Ukrajino. Pa kaj je nora! Ali bo tudi Slovenija sodelovala pri tem? In jih zaradi bedaste ameriške politike dobila po glavi! Kjer se tepejo medvedi je trava poteptana, naj Slovenija ne bo! Umaknimo se, ne bodimo v prvi vrsti, pamet v roke!!!«

Premier Janez Janša je danes dejal, da je obramba Ukrajine pomembna za Slovenijo, Evropo in svet. Če bo Ukrajina zdržala, potem lahko računamo, da ne bo prišlo do eskalacije, temveč do pogajanj.