Preprosto in priročno

S sladkim sadjem nad utrujeno, izpito kožo

T.D.
7. 9. 2019, 14.11
Deli članek:

Vroče poletje je bilo naporno za našo polt in čas je, da ji pripravimo malce razvajanja. Iz sadja in medu si pripravimo maske in kopeli, ki poleg lepotnih učinkov krepijo organizem.

Dreamstime
Poživite obraz z malinami.

Marelice so polne pomembnih mineralov, kot so kalcij, fosfor in železo, ne manjka pa jim niti vitamina C in karotena, zato iz njih pripravite hranljivo masko za gladko polt. Potrebujete le zreli marelici in žlico medu. Marelici olupite, zmečkajte, izkoščičite in meso zmečkajte z vilicami. Dodajte med in zmešajte v gladko kašo. Nanesite na obraz in pustite delovati približno 20 minut. Masko nato sperite z mlačno vodo.

Robidova kopel

Kopel z robidovimi listi je čutno dišeč užitek. Mladi listi, polni čreslovin, ožijo pore in nežno čistijo kožo. Potrebujete 2 pesti robidovih listov, 1/2 litra vode ter 3 žlice medu. Najprej pripravite prevretek: liste prelijte z vodo, zavrite in pustite vreti na majhnem ognju 20 minut. Odcedite, dodajte med in mešanico natočite v vodo za kopel. Nato se samo še sprostite in uživajte.

Jagodna maska s kisom

Dvojec jagoda-kis je prav osvežujoč, kis pa podkrepi očiščujoče delovanje jagod. Mešanice ne nanašajte okoli oči, ker lahko zapeče, če vam steče v oko. Potrebujete 3 jagode in 2 žlici jabolčnega kisa. Jagode zmečkajte z vilicami, dodajte kis in pustite, da mešanica počiva vsaj 30 minut. Gosto tekočino nanesite na obraz, pustite delovati 30 minut in sperite z vodo.  

Maska z medom in malinami

Maline niso le slastne, ampak tudi razvajajo kožo z vitamini in minerali. Utrujena, izpita ali od sonca prizadeta koža bo po takšni kuri kar zasijala. Potrebujete 10 malin, 1 žlico medu ter 2 žlici stepene smetane. Maline z vilicami zmečkajte, primešajte med in maso nanesite na obraz. Po 10 minutah sperite z mlačno vodo. Maska bo še bolj hranilna, če ji boste dodali 2 žlici stepene smetane.