Marelice so polne pomembnih mineralov, kot so kalcij, fosfor in železo, ne manjka pa jim niti vitamina C in karotena, zato iz njih pripravite hranljivo masko za gladko polt. Potrebujete le zreli marelici in žlico medu. Marelici olupite, zmečkajte, izkoščičite in meso zmečkajte z vilicami. Dodajte med in zmešajte v gladko kašo. Nanesite na obraz in pustite delovati približno 20 minut. Masko nato sperite z mlačno vodo.

Robidova kopel

Kopel z robidovimi listi je čutno dišeč užitek. Mladi listi, polni čreslovin, ožijo pore in nežno čistijo kožo. Potrebujete 2 pesti robidovih listov, 1/2 litra vode ter 3 žlice medu. Najprej pripravite prevretek: liste prelijte z vodo, zavrite in pustite vreti na majhnem ognju 20 minut. Odcedite, dodajte med in mešanico natočite v vodo za kopel. Nato se samo še sprostite in uživajte.

Jagodna maska s kisom

Dvojec jagoda-kis je prav osvežujoč, kis pa podkrepi očiščujoče delovanje jagod. Mešanice ne nanašajte okoli oči, ker lahko zapeče, če vam steče v oko. Potrebujete 3 jagode in 2 žlici jabolčnega kisa. Jagode zmečkajte z vilicami, dodajte kis in pustite, da mešanica počiva vsaj 30 minut. Gosto tekočino nanesite na obraz, pustite delovati 30 minut in sperite z vodo.  

Maska z medom in malinami

Maline niso le slastne, ampak tudi razvajajo kožo z vitamini in minerali. Utrujena, izpita ali od sonca prizadeta koža bo po takšni kuri kar zasijala. Potrebujete 10 malin, 1 žlico medu ter 2 žlici stepene smetane. Maline z vilicami zmečkajte, primešajte med in maso nanesite na obraz. Po 10 minutah sperite z mlačno vodo. Maska bo še bolj hranilna, če ji boste dodali 2 žlici stepene smetane.