OPOZORILO

Gline zaradi njene izredne sposobnosti vpijanja ne smemo uživati, kadar jemljemo antibiotike, saj zmanjša delovanje zdravil. Prav tako se odsvetuje nosečnicam.

PRI HUJŠANJU

Glina se v želodcu razširi, daje občutek sitosti, zato nas tudi uči odmerjati manjše porcije obrokov ter je odlična za vzdrževanje zdrave telesne teže.

SHRANJEVANJE

Glina, ki jo uporabljamo v terapevtske in očiščevalne namene, ne sme priti v stik s kovino. Glino zato vedno hranite v posodi iz stekla ali lončevine.

Razstrupljanje telesa z glinenim napitkom postaja vse bolj priljubljena metoda čiščenja telesa. Pitje gline ima številne blagodejne učinke na telo, saj glina kot absorbent na svojo površino veže strupene snovi in jih pomaga izločiti iz telesa. Glina zaradi te absorpcijske lastnosti pomaga spodbuditi organe k boljšemu opravljanju njihove prvotne naloge ter hkrati omogoči boljšo samoregeneracijo telesa. Uživanje gline pospešuje obnovo celic, spodbudi obnavljanje rdečih krvničk in zdravi slabokrvnost. Mineralne snovi v glini namreč krepijo naš imunski sistem in izboljšujejo krvno sliko. Glina pomaga tudi čistiti resice, ki so v našem črevesju in skrbijo za vsrkavanje pomembnih hranil. Glina deluje antiseptično, protiinfekcijsko in protignojno.

Siva glina

Za zdravljenje in čiščenje je zagotovo najprimernejša siva glina, ki jo najdemo v najgloblji plasti zemlje. V prodajalnah in lekarnah pa jo lahko kupite v obliki glinenega prahu, suhega praška ali mazila. Glineni prah je namenjen pitju, druga dva za glinene obkladke.

Pravila čiščenja z glinenim napitkom

Glina je povsem naravna oblika čiščenja, pri razstrupljanju z glino pa se je treba vseeno držati nekaj osnovnih pravil. Pri pripravi glinenih napitkov ali obkladkov uporabljajte leseno kuhalnico ali paličico. V keramično ali stekleno posodo stresite kavno žličko gline in jo prelijte z dvema decilitroma vode. Pustite nekaj ur, da se glina usede, nato glineno vodo popijte, glineno usedlino na dnu kozarca pa zavrzite. Najbolj priporočljivo je, da glino pripravite zvečer in jo naslednje jutro popijete na tešče. Glinena kura traja približno 21 dni, sledi enotedenski premor, nato jo ponovno pijemo 21 dni.