SPROSTITE SE

Idealni prigrizki, ki preženejo stres

R.V./Njena.si
17. 6. 2018, 09.02
Deli članek:

Medtem ko se večina ljudi, ko so v stresu, zateče k čipsu in piškotom, so študije razkrile, katera hrana nam dejansko lahko pomaga, da se počutimo bolje dlje časa.

Dreamstime
Vse vrste jagod vsebujejo vitamin C in antioksidante, ki sprostijo naš um in telo.

Če se zatečemo k čipsu in piškotom, je morda res hitro bolje, vendar ko se nivo sladkorja spusti, se počutimo še slabše. Težava nastane, ker ne pojemo hrane, ki bi nam pomagala, da bi se bolje počutili, zatekamo se namreč k nezdravi prehrani. Poglejte si, katera hrana dejansko lahko pripomore k boljšemu počutju, poleg tega tudi k bolj zdravemu življenju.

Profimedia
Kosmiči niso le idealen zajtrk, vsebujejo ogljikove hidrate, ki pomirjajo naše možgane in dvigujejo raven serotonina – hormona sreče, zato si jih lahko privoščite tudi, kadar ste v stresu.

POMARANČE

Vitamin C, ki gradi in vzdržuje naš imunski sistem, da ne zbolimo, nas varuje tudi pred stresom.

MLEČNI IZDELKI

Mlečni izdelki vsebujejo beljakovine, ki znižujejo krvni pritisk, antioksidanti pa se uspešno bojujejo s stresom. Kalij v mlečnih izdelkih sprosti mišično napetost, zato so pravi izbor ob spopadanju s stresom.

OREHI

Orehi so veliko več kot le hrustljava dobrota. Z maščobnimi kislinami omega 3 znižujejo naš krvni pritisk in preprečujejo nihanja razpoloženja. Poleg tega lahko z njimi pripravimo tudi okusne obroke, ki nas bodo gotovo spravili v dobro voljo. 

Dreamstime
Za vse tiste, ki ne zdržijo brez sladkarij, priporočamo temno čokolado.

TEMNA ČOKOLADA

Temna čokolada znižuje krvni pritisk, zaradi tega pa naravno občutimo manjši vpliv stresa na naše telo. Temna čokolada je v nasprotju z mlečno pravzaprav priporočljiva.