Redna prehrana

Dieta za popolne boke in stegna

R.T. / Revija Maja
13. 4. 2018, 21.30
Deli članek:

Ko slečemo zimska oblačila, radi pokažemo vitke boke in stegna. Na tem predelu telesa bomo kilograme najhitreje stopili z dieto z manj maščobami ter s skrbnim odmerjanjem ogljikovih hidratov in beljakovin.

Dreamstime
Nadzorovano redno prehranjevanje je ključno za manjši obseg bokov in stegen.

Dieta pritegne predvsem ljudi, ki so naveličani štetja kalorij in pičlo odmerjenih obrokov. Seveda je telesna aktivnost tudi tokrat dobrodošla.

Dieta za popolne boke in stegna temelji na načelu, da k zdravi teži pripomore nadzorovano redno prehranjevanje. Tako lahko preprečite impulzivno prenajedanje, ki se pojavi kot posledica strogih diet in štetja kalorij.

KAJ JESTI

Za zajtrk si privoščite žitne kosmiče, sadje, pusto meso, ribe ali perutnino in zelenjavo. Kosilo je sestavljeno iz sadja, sendvičev, solate z mesom, ribami ali morskimi sadeži, juhe ali zelenjave, tudi iz krompirja, če si ga ravno zaželite. Pri večerji je spet dovoljeno sadje, zelenjava, juha, pusto meso, ribe ali perutnina, testenine, za sladico pa lahko pojeste sorbet ali jogurt.

Dreamstime
Priporočamo, da vsak dan zaužijete do 360 mililitrov manj mastnega mleka.

OSNOVNA NAVODILA

Vsak dan je pametno zaužiti od 240 do 360 mililitrov posnetega ali manj mastnega mleka ter minimalno 350 gramov sadja, 170 gramov beljakovin in 350 gramov zelenjave, 170 gramov jedi iz žit, 140 gramov manj mastnega jogurta in zmerne količine sadnega soka. Kupite navaden, manj masten jogurt in mu dodajte sadje. Takšna kombinacija ima precej manj kalorij kot kupljen sadni jogurt. Dvakrat na teden lahko jeste rdeče meso. Tipičen obrok vsebuje pusto meso, perutnino, stročnice, zmerne količine škrobnatih ogljikovih hidratov in neomejeno količino zelenjave.

PREDNOSTI IN SLABOSTI

S pazljivim načrtovanjem in nadzorovanjem lahko to dieto spremenite v hranilno uravnoteženo prehrano, kljub njeni prepovedi uživanja oreščkov, semen in nekaterih mlečnih izdelkov. Njena edina pomanjkljivost je premalo vnosa zdravih maščob.

Dreamstime
Žitni kosmiči in sadje – najboljše, kar lahko zaužijete za zajtrk!