Zdravje

Športni Svet na Dobrni se vztrajno bliža

nn
11. 4. 2018, 12.09
Posodobljeno: 11. 4. 2018, 12.09
Deli članek:

V soboto, 14. aprila 2018, se bo v Termah Dobrna odvil dogodek Športni SVET pod okriljem dnevnega časopisa Novice Svet24 in Triatlon kluba Logatec.

Dreamstime
Prijavite se lahko TUKAJ

Poskrbljeno bo za najmlajše tekmovalce, udeleženci se bodo lahko pomerili v dveh duatlonskih disciplinah – sami ali v štafetah; na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji nordijske hoje ter ljubiteljskega teka, Urban Praprotnik bo pripravil tekaško delavnico, ves dan pa bo potekal bogat spremljevalni program.

Športni SVET je namenjen vsem, ki so aktivni in zagovarjajo zlato načelo »zdrav duh v zdravem telesu«. Najbolj zgodnje in neučakane bo ob 9.30 čakal start za nordijsko hojo v dolžini 10 kilometrov, ob 10. uri pa že posamezna ter štafetna tekma v super sprint duatlonu. Pozneje se bodo najmlajši podali na izziv cici duatlona, istočasno pa se bosta začela družinski pohod ter petkilometrska nordijska hoja.

Sprint duatlon, v katerem lahko nastopijo tudi štafete, bo na sporedu ob 12.30. Tekmovalci se bodo pomerili v variaciji tek – kolo – tek.

Po 14. uri se bosta odvila tudi cici humanitarni tek ter humanitarni tek za odrasle. Med celotnim dogodkom se bodo zbirala sredstva za družine z otroki s posebnimi potrebami; nekaj jih boste lahko spoznali tudi na dogodku.

V sklopu Športnega SVETA bo naš odlični tekaški trener Urban Praprotnik pripravil triurno tekaško delavnico, na kateri boste med 10. in 13. uro pilili način teka, delavnica pa je sestavljena iz predavanja, analize tehnike teka in praktične vadbe. Prijave se zbirajo na www.tekaskitrener.si.

Dreamstime

Zimska izdaja Turistične patrulje, v sklopu katere so turisti odkrivali, raziskovali in ocenjevali 15 slovenskih zimskih športnih in turističnih središč, bo prav tako vzela nekaj minut dogodka. Na podlagi zbranih mnenj tujih turistov so bralci časopisa Novice Svet24 izbirali med naslednjimi občinami: Jesenice, Bohinj, Kanal ob Soči, Medvode, Jezero, Gorenja vas - Poljane, Velike Lašče, Ilirska Bistrica, Mozirje, Črna na Koroškem, Trebnje, Bistrica ob Sotli, Ruše, Radenci, Razkrižje in Sežana. Katero občino so za najprijaznejšo v Sloveniji izbrali bralke in bralci dnevnega časopisa Novice Svet24 in katero tuji turisti, bo razglašeno prav na dogodku Športni SVET.

Seveda se lahko dogodka udeleži vsak, saj tekmovanje ni pogoj za udeležbo. Pridite na prijetno druženje v Termah Dobrna – lepo vreme je zagotovljeno!