Vodene koze

Hlajenje zdravi in pomirja

ud
30. 10. 2016, 21.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Otroci, ki imajo vodene koze, se radi praskajo. Poskrbite, da srbenje omilite z raznimi pripravki za lajšanje srbenja.

Profimedia
Vodene koze so bolezen, ki jo otroci zlahka prebolijo, odrasli pa jih zelo težko prenašamo in zbolimo huje ter za dalj časa kot otroci.

Ali ste vedeli? 

Na voljo je tudi hladilna pena, ki močno omili srbenje in praskanje. Vsebuje kompleks 2QR, ki se veže na morebitne bakterije in jim preprečuje vezavo na kožo.

Na voljo je tudi hladilna pena, ki močno omili srbenje in praskanje. Vsebuje kompleks 2QR, ki se veže na morebitne bakterije in jim preprečuje vezavo na kožo. To pa preprečuje okužbe in pospeši naravni proces zdravljenja. Pena ima zaradi kamilice in sivke nežen in prijeten vonj, koža pa je po uporabi mehka in voljna. Otrok vam bo neizmerno hvaležen, ko mu boste omili srbenje.

Kužnost

Otrok je prenašalec bolezni, dokler ne izgine zadnji mehurček, oziroma še pet dni zatem. Šele dva tedna po pojavu zadnjih mehurčkov lahko otrok spet odide v šolo ali vrtec. Če niste vedeli, nekateri starši otrok, ki so se okužili z vodenimi kozami, prirejajo posebne zabave, kamor so povabljeni otroci, ki še niso zboleli. Vodene koze so namreč bolezen, ki jo otroci zlahka prebolijo, odrasli pa jih zelo težko prenašamo in zbolimo huje ter za dalj časa kot otroci. Če sami niste preboleli noric ali vodenih koz, se posebej pazite okužbe, saj je za odraslega ta bolezen izredno nevarna in zahtevna.