Imunski sistem

Solne sobe so namenjene tudi otrokom

ud
25. 10. 2016, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Namen solnih terapij ni le, da pomagajo odraslim, ampak so enako zdravilne in učinkovite tudi za otroke. Če ima otrok virusno ali bakterijsko okužbo, mu bo solna terapija zagotovo pomagala. Prav tako pa bo krepila njegov imunski sistem.

Facebook
Solne terapije na otroka delujejo protivnetno in krepijo njegov imunski sistem.

Profimedia
Otrok bo po solni terapiji spet lažje zadihal, prav tako pa bo na dihala delovala sproščujoče.

Solna terapija ali haloterapija je namenjena otrokom, ki bolehajo za vnetjem ušes, grla, so večkrat prehlajeni ... Odlična je zaradi koncentracije soli v zraku, ki ustvarja atmosfero, zelo podobno morskemu zraku. Saj vsi vemo, da morje odlično vpliva na ljudi, ki imajo težave z dihali ali bolehajo za boleznimi dihal.

Delovanje

Najbolje pri solni terapiji je to, da deluje protivnetno. Poleg tega redči sluz in učinkovito lajša izkašljevanje. Sprošča mišice, ki vplivajo na dihala, ter širi kanale in pomaga pri čiščenju dihal.

Pozitivno

Če otrok redno obiskuje solne sobe, se njegovo telo nanje zelo pozitivno odzove. Izboljšajo se njegove pljučne funkcije, obnovi se sluznica ter izboljša njegov imunski sistem. Solna terapija se izvaja v čudoviti atmosferi, kjer je vzdušje sproščeno, kar na otroka deluje protistresno. Tam se otrok sprosti in diha »morski zrak«. Najbolje pri vsem skupaj pa je, da se bo otrok tam odlično počutil, še bolj pa doma, ko se bo njegovo stanje, ki ga je prej oviralo, precej izboljšalo. Če boleha za bronhitisom, se bo nadležnega kašlja hitro znebil. Kmalu bo začel spet obiskovati šolo ter hitro nadoknadil, kar je zamudil.