VILA ZDRAVJA

Bolje preventiva kot kurativa

Sašo Avramovič
18. 9. 2016, 16.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Včeraj je minilo točno eno leto, odkar se je odprla Vila zdravja. V centru zdravja so ob praznovanju prve obletnice pripravili tudi teden odprtih vrat, ki bo potekal od ponedeljka, 19. septembra, do petka, 23. septembra.

M24
Stimulacija z magnetno resonanco na Vita-life R-systemu

Na današnji dan pred letom dni so odprli Vilo zdravja v Ljubljani, na Neubergerjevi ulici 31. Center zdravja, katerega geslo in vizija je Revitaliziramo Slovenijo, je namenjen širši množici, vsem tistim, ki skrbimo za svoje zdravje, ki na zanima, ali moramo biti v zvezi s tem na kaj še posebej pozorni, pa tega morda še ne vemo. Vsem tistim, ki imamo zdravstvene težave, a ne poznamo vzroka, tistim, ki želimo preventivno poskrbeti za svoje zdravje, predvsem pa ženskam – zaradi preventivnega pregleda dojk, saj lahko v Vili zdravja morebitne težave opazijo že mnogo prej kot pri konvencionalnih metodah.

M24
V Vili zdravja so nam na voljo tudi različni izdelki iz linije Frekvenca

Kaj v centru ponujajo?

V centru so med drugim na voljo zdravstveni pregledi z medicinsko termokamero (medicinska termografija) in tudi stimulacija z magnetno resonanco na vita-life R-systemu. Medicinska termografija je popolnoma varna metoda, brez kontakta s telesom in brez kakršnegakoli sevanja, prijazna do organizma. Je odlična metoda za zgodnje odkrivanje razvoja bolezni oziroma prisotnosti pogojev za razvoj bolezni (torej še v zgodnji, predklinični fazi razvoja bolezni, ko še ni potrebe po agresivnem zdravljenju in lahko posameznik veliko naredi sam, s spremembo življenjskega sloga in določenimi vajami, terapijami in podobno). Gre za eno samo metodo, s katero pregledajo celoten organizem (ni treba opraviti cele vrste pregledov). Pri pregledu dojk z medicinsko termografijo lahko naštejemo številne prednosti: ni stiskanja oziroma pritiska na dojke (kot denimo pri mamografiji), ni kontakta z opremo, nobenega sevanja, je idealna metoda za odkrivanje in spremljanje zgodnjih sprememb v dojkah in idealna metoda za spremljanje učinkovitosti ukrepov, vaj in terapij – z izvajanjem periodičnih pregledov in medsebojnim primerjanjem termografskih slik. Poleg tega je ta metoda zdravstvenih pregledov v izjemno pomoč zdravnikom na poti do ciljanih preiskav in lažje diagnoze (na termografskih slikah so namreč vidne lokacije na telesu, kjer so vnetni procesi oziroma bolezenska žarišča, kar zdravniku zelo pomaga pri odločanju o tem, na katere specialistične preglede bi bilo smiselno napotiti pacienta, in tako se skrajša pot do končne diagnoze).

M24
Milan Urbič, direktor podjetja Frekvenca

M24
Davor Bilić, medicinski termografist, izvajalec pregledov v Vili zdravja

Vita-life R-system

Vita-life R-system je najsodobnejši in najnaprednejši medicinski pripomoček za magnetno terapijo na trgu. Pri tem pripomočku gre za vrsto prednosti pred drugimi podobnimi napravami. Naprava deluje na vsako celico organizma (kostne in živčne celice, mišice, tkiva, ožilje, organi in drugo), napravo uporabljajo tudi že v zdravstvenih domovih, domovih za ostarele, pri fizioterapijah, v športnih klubih … Pripomoček, ki ga je v Vili zdravja možno tudi najeti in preizkusiti, je medicini v pomoč pri več kot 140 bolezenskih in poškodbenih indikacijah.

Vabljeni na teden odprtih vrat

Vse zgoraj našteto in še veliko drugega boste lahko videli in tudi preizkusili na tednu odprtih vrat Vile zdravja, ki bo med 19. in 23. septembrom. Na voljo bodo brezplačne terapije na pripomočku Vita-life R-System, predstavitev izdelkov iz linije Frekvenca, degustacija revitalizirane vode AcquaPhi in še veliko drugega.