Zdravje

To počno skoraj vsi, ki seksajo, samo nočejo priznati

M.J.
29. 1. 2016, 15.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Obstaja ena stvar, katero je vsak par zagotovo naredil vsaj enkrat.

Profimedia
Metoda umika že dalj časa privlači pozornost javnosti.

Ko beseda nanese na metode kontracepcije, se številni zatekajo k uporabi prezervativov ali jemanju tablet. No, seveda pa obstajajo tudi takšni, ki prisegajo na metodo umika.

Da, govorimo o tem, da moški pred ejakulacijo umakne penis iz nožnice. In glede na nove raziskave je ta metoda med pari pogostejša, kot bi sprva pomislili. In sicer informacije, pridobljene s pomočjo ženske aplikacije za plodnost Glow, pričajo, da skoraj 18 odstotkov žensk prisega na tovrstno obliko kontracepcije. Prvo mesto med kontracepcijskimi metodami zasedajo prezervativi, drugo mesto kontracepcijske tablete in tretje umik iz nožnice.

Metoda umika že dalj časa privlači pozornost javnosti. Nekateri so prepričani v njeno neučinkovitost in nevarnost, saj zahteva veliko samokontrole od moškega. No, seveda pa obstajajo tudi tisti, ki pravijo, da ni tako slaba.

Raziskave newyorškega Guttmacher inštituta so pokazale, da je ta metoda ravno tako učinkovita, kot uporaba prezervativov. Toda, še vedno se pojavljajo zgodbe o ženskah, ki so zaradi nje zanosile. Brez obzira, kako učinkovita je (ali ni), statistike kažejo, da je izredno priljubljena med heteroseksualnimi partnerji.