Zdravje

Biti in živeti fit

Sanja Čakarun
11. 5. 2015, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Za njimi se oziramo na plaži, v revijah občudujemo njihova stegna brez celulita in jim zavidamo ravno prav izklesane roke. Govorimo seveda o ženskah, ki imajo lepo oblikovano in utrjeno telo brez odvečnih oblin, obročkov in maščobnih oblog.

Thinkstock

Običajno gre za profesionalne športnice, osebne trenerke ali fitnes modele. Toda le malokrat se ob zavistnem pogledovanju zavedamo, koliko truda je bilo vloženega v tak videz. Njihov vsakdanjik je zagotovo precej drugačen od našega, ki ga prepogosto narekujejo ure v pisarni, šport pa je na sporedu, kadar se najde kaj časa zanj. Prav zato smo poiskali nekaj predstavnic ženskega spola, za katere lahko rečemo, da ustrezajo definiciji fit osebe, in jih povprašali o tem, kakšen je njihov življenjski slog. Koliko in kaj trenirata ter kakšen je njun jedilnik, navsezadnje pa tudi pogled na svet, sta nam razkrili športna trenerka Nuša Gnezda iz vadbenega centra Feelgood in osebna trenerka Barbara Novak.

Šport mora biti način življenja

»Ne treniram za fit telo, treniram, ker to potrebujem, fit telo potem pride samo po sebi,« pravi športna trenerka Nuša Gnezda. »Če treniramo in se mučimo samo zato, da bomo fit, bomo to težko postali. Šport mora biti način življenja, in ne pripomoček za hujšanje,« poudarja. Prav to je najbrž tisto bistvo, ki se na telesu najbolj očitno izraža in ga ni mogoče ponarediti. Če je vaše življenje stalno prepleteno s športom in v takem načinu življenja res uživate, boste videti drugače, kot če bi se s športom ukvarjali le občasno in zato, ker se je treba. Nekdo je nekoč rekel: če želite biti videti kot športnica, morate tudi živeti kot športnica. In to brez dvoma drži.