Zdravje

Košarice s šampinjoni in paradižnikom

Eva Kralj
10. 5. 2015, 16.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Pripravite si palačinke na malce drugačen način.

Thinkstock

Sestavine: 3 jajca, 250 gramov moke, 1 deciliter mineralne vode, 4 decilitri mleka, 3 žlice olja, 1 vaniljev sladkor, ščepec soli, kokosova maščoba za pečenje, 250 gramov šampinjonov, 250 gramov češnjevih paradižnikov, 1 sesekljana čebula, 1 strok česna, peteršilj, sol, poper, 1 jajce, 2 žlici kisle smetane, 100 gramov naribanega sira

Specite osem palačink, premera približno petnajst centimetrov, po enakih navodilih kot pri receptu za mošnjičke z morskimi sadeži. Šampinjone in češnjeve paradižnike očistite, operite in narežite na koščke.

Čebulo in strt česen prepražite na kokosovi maščobi ter dodajte paradižnike in šampinjone. Solite, popoprajte in pokrito dušite deset minut.

Na koncu vse skupaj potresite še s peteršiljem. Za peko košaric v pečici uporabite pekač za mafine. Palačinke položite v vdolbine pekača in vsako napolnite z mešanico šampinjonov in paradižnikov ter prelijte s prelivom, ki ste ga pripravili iz jajca, kisle smetane in sira. Pečico segrejte na 180 °C in pecite 15–20 minut, da košarice dobijo lepo skorjico.