Zdravje

Pripravite si mafine s čokoladnimi kapljicami

Neja Ribnikar
22. 3. 2015, 14.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Preprost recept za mafine, ki ga boste hitro zapisali v svojo beležko z najpogosteje uporabljenimi recepti, saj vam bo vedno lahko služil kot osnovni recept, ki ga lahko nadgradite s kakšno dodatno sestavino.

Neja Ribnikar

Sestavine:

310 gramov pšenične moke

1 žlica pecilnega praška

1 žlička sode bikarbone

½ žličke soli

110 gramov masla (stopljeno in ohlajeno)

200 gramov sladkorja

2 jajci

245 gramov pinjenca

1 žlica vaniljine arome

300 gramov čokoladnih solzic


Pečico segrejte na 220 °C in v pekač za mafine vstavite papirnate modelčke (pekač namastite, če nimate modelčkov, lahko pa si pomagate s papirjem za peko, in sicer tako, da papir narežete na trakove in v vsako jamico vstavite dva trakova, pravokotno postavljena; tako boste mafine enostavno dvignili).


V posodi zmešajte suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, čokoladne solzice.


V drugi posodi z metlico zmešajte stopljeno maslo, sladkor, jajca, pinjenec in vaniljo. Postopoma dodajajte mešanico s suhimi sestavinami (pazite, da ne boste predolgo mešali, le toliko, da se sestavine med seboj lepo povežejo in navlažijo).


Maso vlijte v pripravljene modelčke (to boste najlažje naredili z žlico, ki se uporablja za izdelovanje sladolednih kepic). Modelčke napolnite do polovice, saj bo masa narasla.


Mafine pecite 5 minut pri 220 °C, nato temperaturo zmanjšajte na 190 °C in jih pecite še približno 13 minut.
Pustite, da se malo ohladijo (5–10 minut).


Najboljši so sveži, še rahlo topli. Hranite jih v neprodušno zaprti posodi (3 dni). Dober tek!