Zdravje

Trenirajmo skupaj

M.J.
26. 8. 2014, 18.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Še slabi trije tedni nas ločijo od edinstvenega tekaškega tekmovanja pred kuliso Kamniško-Savinjskih Alp. 3. Triglav tek, ki bo tudi letos potekal v družbi znanih slovenskih športnikov in ambasadorjev teka, bo na sporedu v soboto 13. septembra znotraj protokolarnega dela parka Brdo pri Kranju.

Triglav

Za septembrski podvig tekači že pridno trenirajo – nekateri sami, drugi s prijatelji, tretji pa v vodenih tekaških skupinah. Prvi skupinski trening, namenjen izključno udeležencem letošnjega Triglav teka, je bil na sporedu v torek, 19. avgusta 2014 na Brdu pri Kranju. Uro in pol dolga vadba je pod budnim očesom Klemna Dolenca in ekipe trenerjev, ki so udeležence poučili tudi o pravilni prehrani za rekreativne tekače in tekaški opremi, združila več kot 40 posameznikov. Na prvem treningu je za začetno spodbudo vsem tekačem aktivno sodeloval tudi dobitnik srebrne in bronaste olimpijske kolajne iz Sočija ter eden najboljših slovenskih deskarjev Žan Košir. Eden od ambasadorjev Triglav teka, ki je del tega športnega dogodka že od vsega začetka, skuša ljudi navduševati za športne aktivnosti in zdravo življenje. S tem namenom se bo udeležil tudi Triglav teka, ki ga opisuje takole: »To je svojevrsten dogodek, na katerem lahko enkrat letno udeleženci uživamo v teku znotraj prekrasnega posestva Brdo, daleč stran od betona in asfalta. Dogodek, kjer vsak v ospredje postavi svoj cilj in kjer gre le za boj s štoparico, s samim seboj in za dober čas teka. Za tek, na katerem se družimo s prijatelji in družino, na koncu pa vsi skupaj naredimo nekaj družbeno koristnega in dobrodelnega

Triglav

 
Treningi bodo vse do 11. septembra potekali po naslednjem razporedu:

-       termini ob torkih: 26. 8., 2. 9., 9. 9.

-       termini ob četrtkih: 21. 8., 28. 8., 4. 9., 11. 9.

 

Za udeležbo na brezplačnih treningih je potrebna predhodna prijava z imenom, priimkom in telefonsko številko na e-naslov info@jacksport.si. Za več informacij lahko pokličete na številko 041 515 303.

 

Čez drn in strn na Brdo

Na 3. Triglav teku v soboto, 13. septembra 2014, se boste lahko preizkusili na 10 ali 21 kilometrov, na 3,3 kilometre, organiziran pa bo tudi otroški tek Kuža Pazi na 280 metrov. Prva dva teka bosta potekala po notranjem delu parka Brdo, v neokrnjeni naravi med stoletnimi drevesi ter v družbi tisočerih rastlin in raznolikih živalskih vrst. Trasa družinskega teka bo speljana po notranjosti ograjenega območja parka, otroci pa se bodo predstavili na zelenici ob prireditvenem prostoru.

 

Ambasadorji teka

Prvi in drugi Triglav tek sta skupaj združila že več kot 2000 rekreativnih športnikov. Prireditev so v preteklosti kot ambasadorji teka zaznamovali znani športniki in športnice, med njimi atletinja Marija Šestak, biatlonci Klemen Bauer, Teja Gregorin in Jakov Fak, košarkarja Goran Jagodnik in Marko Milič, deskar na snegu Žan Košir, športni legendi Ivo Daneu in Dušan Mravlje ter mladi upi slovenskega športa.

Triglav

Tudi letos bodo dogodek zaznamovali številni ambasadorji. Paleta športnikov bo zelo raznolika – od športnikov v vzponu do vrhunskih tekmovalcev in dobitnikov olimpijskih kolajn. Tomaž Razinger, hokejist, ki je na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Sočiju sodeloval na olimpijskem hokejskem turnirju, plavalca Robert Žbogar in Anja Klinar ter smučarska tekačica Vesna Fabjan, ki je v Sočiju osvojila tretje mesto v šprintu, bodo letos del tekaškega praznika na Brdu pri Kranju. Žan Košir bo s svojo pozitivno energijo udeležence Triglav teka tako spremljal že tretjič. Jakov Fak, biatlonec hrvaškega rodu in tekmovalec za velike predstave, ki teče vsak dan, saj se ob premagovanju kilometrov preprosto počuti svobodno, bo tudi letos prisluhnil otrokom. Tudi Teja Gregorin, naša najboljša biatlonka, se zaveda, kako pomembna je podpora najmlajšim. Športni duh na tem rekreativnem dogodku pa bodo širili še naši vrhunski lovci na daljave Jurij Tepeš, Katja Požun in Peter Prevc. Ampak to niso samo ambasadorji Triglav teka, pač pa tudi ambasadorji dobrodelnosti, in kar je najpomembneje, glasniki zdravja. Pred kuliso Kamniško-Savinjskih Alp ne bosta manjkala niti dva izjemna tekača oziroma ultramaratonca. To sta David Kadunc in Dušan Mravlje, ki se je lani pri 60 letih poslovil od tekmovalnega cirkusa, v svoji 30-letni tekaški karieri pa je premagal že več kot 300 tisoč kilometrov. Tek je njegovo poslanstvo, zato se je tudi lotil pisanja in lani je izšla njegova knjiga »Tek, moja norost«, ki se loteva vseh glavnih mejnikov Dušanovega življenja.

 

Tek za dober namen

Triglav tek ima tudi dobrodelno noto, saj je Zavarovalnica Triglav na prvem teku Kliničnemu oddelku za nevrokirurgijo Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani predala donacijo za sofinanciranje tehnološke opreme, drugič pa je Pediatrični kliniki pomagala pri nakupu kardiološke sonde za ultrazvočno diagnosticiranje. Tudi letos bo del sredstev namenjenih za družbeno koristne projekte.

 

Prijave do 5. septembra

Prijave na Triglav tek so možne do vključno 5. septembra 2014 na spletni strani www.triglavtek.si. Vsi udeleženci bomo na prejeli privlačno atraktivno darilo (»goody bag«).