Zdravje

Zdrav živ žav za najmlajše

M.J.
19. 8. 2014, 08.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Društvo ŠD Utrip je lani prvič izpeljalo dogodek za otroke, ki je v okolišu Škofje Loke že kar težko pričakovan, saj so tovrstni dogodki dokaj redki. V lanskem letu je bil poudarek na napihljivih igralih, letos pa je sama zasnova dogodka precej nadgrajena. Temeljila bo na igri, rekreaciji s pridihom zdrave tekmovalnosti - kar otroke navadno še bolj pritegne in jih stimulira.

Poudarek bo na dopoldanski mini in mali avanturi, ki bo ob 9. uri odprla vrata v športnem parku Zminec. Vzporedno bo potekala animacija za najmlajše, ki pa v dopoldanskem času ne bo tako intenzivna. V popoldanskem delu bomo igro otrok razpotegnili po celotnem igrišču. Na igrišču bo čez ves dan poskrbljeno za animacijo otrok, napihljiva igrala, plezalno steno (ki jo bodo otroci pomagali pobarvati po svoje), ustvarjalne delavnice, bralni kotiček za oddih in ure pravljic, tekma s poganjalci … Skratka kot obljubljajo v ŠD Utrip, se bo imel vsakdo lepo.

Kaj zajema Mala zminška avantura?

Gre za multidisciplinarno tekmovanje za otroke s staršem/skrbnikom/spremljevalcem. V ŠD Utrip stremijo k temu, da sta nivo tekmovanja in organizacija zelo dodelana. V tem tekmovanju bodo vključili discipline kot so; hoja, tek, orientiring, rolanje, plezanje, spretnost, potapljaške naloge in kolesarjenje, skratka prepletale se bodo razne športne panoge. Otrok bo skupaj s staršem/skrbnikom/spremljevalcem iskal in "pobiral" kontrolne točke s pomočjo kartona. Zminško avanturo bosta sestavljali dve trasi in sicer za I. starostno skupino od 4-7 let in II. starostno skupino od 8-12 let. 

Obe poti sta že trasirani in bosta izročeni udeležencu ob prejemu prijavne vrečke. Vse podrobnosti ali morebitne spremembe o samem tekmovanju, bojo znane predhodno na njihovi spletni strani www.sdutrip.si in Facebook profilu društva.

Prijavnina je samo za tekmovalni del male avanture. Za rajanje in druženje ni potrebno plačati nobene vstopnine, saj je preostali del dogodka v celoti in popolnoma brezplačen.

Izvedba Zminške avanture bo namenjena otrokom med 4. in 12. letom ter enemu polnoletnemu spremljevalcu. Gre za igrivo pustolovščino, polno avanturističnih izzivov in presenečenj, kjer bodo na preizkušnji zmožnosti, sodelovanje, vzdržljivost in iznajdljivost vaših otrok. Vsi otroci bodo na cilju nagrajeni z medaljo, saj je zmaga že to, da premagajo progo.