Črna kronika

Družini Kraut iz Benedikta grozljiv požar vzel vse

G.T.
19. 8. 2014, 07.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na dvorišču stanovanjske hiše družine Kraut, ki živi v Ihovi v občini Benedikt, je bilo v noči na ponedeljek polno vozil.

Gabrijel Toplak
Nekaj po tretji uri so se k njim pripeljala gasilska vozila prostovoljnih gasilskih društev (PGD) Benedikt, Lenart, Sveta Ana, Sveta Trojica in Gornja Radgona, saj je zagorelo ostrešje gospodarskega poslopja v velikosti 35 krat 13 metrov. »Uničene imamo veliko kmetijske mehanizacije, tudi nakladalko, puhalnik za seno, trosilko in druge kmetijske pripomočke ter orodja.

Gabrijel Toplak

Zgorelo je za okoli 10 nakladalk sena in slame ter en prašič, a je gasilcem uspelo rešiti 35 svinj, dva konja, tele in kravo,« je povedala gospodinja Julija, ki se je prebudila sredi noči in moža po tihem vprašala, kdo je sredi noči prižgal luč. »Bilo je svetlo kot podnevi. Zagledala sem ogenj in na ves glas zakričala,« se spominja Julija. Mož, ki je nemudoma vstal in stekel proti gospodarskemu poslopju ter obenem poklical gasilce, je med tekom nesrečno padel ter si poškodoval nogo in glavo, pozneje pa je zdravniško pomoč poiskal še sin, ki je pri reševanju živine vdihoval dim.

Kaj se je dogajalo zakaj je do groznega požara prišlo, si preberite v današnji številki časopisa Svet24!