Zdravje

Vam je vroče tam spodaj?

sj
24. 8. 2014, 13.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ste med tistimi, ki imate poleti težave tam spodaj? Niste edini, dobra novica pa je, da nekatere težave lahko preprečimo s pravilno intimno nego in modro izbiro higienskih pripomočkov.

Vzdrževanje primerne intimne higiene poleti ima zelo velik pomen pri zagotavljanju zdravja in dobrega počutja. Znano je, da so različni tipi vulvo-vaginalnih vnetij v poletnih mesecih pogostejši. Povzročajo jih bakterije, glive, virusi, praživali in paraziti. Večina vnetij nastane zaradi infekcij, vedno pogostejša pa so vnetja, katerih vzrok ni znan. Ob povečanem potenju in višji temperaturi so pogoji za razvoj bakterij in glivic idealni. K preprečevanju in zdravljenju nekaterih resnih težav, ki so v fazi nastajanja, lahko pripomore kakovostnejša intimna nega. Bistvo je v pravilni in redni uporabi izdelkov za intimno nego, ki ne dražijo sluznice in njenega naravnega okolja. Izogibanje tesnim oblačilom in uravnovešen življenski slog, skupaj s pravilno izbranimi higienskimi izdelki, vplivata na to, da se ne razvije bolezensko stanje. Zato je v procesu preprečevanja vnetij, zaradi katerih več kot 30 % žensk potrebuje pomoč ginekologa, izogibanje dnevnim ščitnikom, higienskim vložkom in tamponom, ki omejujejo dihanje sluznice ali vsebujejo nenaravne sestavine, nujno.

Rešitev za žensko intimno nego skriva narava

Ženske, ki so dovzetne za ginekološke težave, kot tudi dinamične in aktivne ženske, ki se zavedajo prednosti 100-odstotnega bombaža, se neprijetnostim lahko izognejo z nošenjem in uporabo hipoalergenih higienskih vložkov, ščitnikov perila ter tamponov, kot so Natura Femina. Izdelki so koži prijazni in omogočajo njeno dihanje. Zaradi popolnoma bombažne sestave delujejo hipoalergeno, s čimer omilijo in odpravijo simptome vnetij, alergij in neprijetne srbečice. Izdelki niso beljeni s klorom, ne vsebujejo parfumov in super vpojnih kemičnih praškov, zato so primerni tudi za vsakodnevno uporabo pri najobčutljivejših ženskah.