Pravila nudizma

Si že dolgo želite obiskati nudistično plažo, pa si tega ne upate?

A. M.
22. 6. 2024, 18.50
Posodobljeno: 22. 6. 2024, 18.51
Deli članek:

Večina nas je že kdaj občutila svobodo in užitek, ki prideta s tem, ko se na vroč sončen dan slečemo vse do kopalk in zabredemo v hladno morje. Marsikdo ob takih dneh razmišlja, kako prijetno šele bi bilo to storiti čisto brez oblačil, a jim je ob misli na nudistično plažo neprijetno. Katera pravila upoštevati, ko se prvič podate na sonce in v morje čisto goli?

Profimedia
Kako se obnašati na nudistični plaži?

1. Potrebujete samo pogum

Izberite plažo, ki je označena kot nudistična, in se preprosto odpravite tja. Ne razmišljajte preveč – nihče ne gleda samo vas, nihče vas ne obsoja, pravzaprav je vsem ostalim čisto vseeno za vašo goloto. Slecite se, nihče ne ve, da ste tu prvič.

2. Ohranjajte razdaljo z drugimi

Ob popolni goloti je zelo pomembno, da s preostalimi obiskovalci ohranjate primerno razdaljo. Nikar ne namestite svoje brisače čisto zraven nekoga drugega, ter se nikogar ne dotikajte po nepotrebnem. Telesni stiki med golimi neznanci niso zaželjeni. Ne strmite v nikogar, nudizem ni povabilo k spolnosti.

3. Ne ogovarjajte in ne fotografirajte nikogar

Nudistična plaža je varno okolje, kjer se vsakdo lahko brez skrbi sprosti. Ponovno, nudizem ni vabilo k paši oči in seksualizaciji drugih obiskovalcev, fotografiranje naključnih mimoidočih brez oblačil pa je kaznivo dejanje. Ne ocenjujte teles drugih obiskovalcev, ne v dobrem, ne v slabem smislu. Prav tako ne podajajte neprimernih komentarjev. Na plaži so vsi le iz razloga užitka v brezskrbnem namakanju v morju in sončnih žarkih, ter ne zato, ker bi si želeli perverzije neznancev.