Umor v Sarajevu

Sta Goran in njegova mati načrtovala, da bosta po umoru razkosala Nermino?

R.T.
3. 7. 2024, 18.34
Posodobljeno: 3. 7. 2024, 18.35
Deli članek:

36-letni Goran Ravlić iz Sarajeva, ki je obtožen umora dve leti starejše soproge Nermine, se je zapletel na zaslišanju na policijski postaji.

Facebook
Goran Ravlić krivdo prelaga na mater.

Truplo nesrečne Nermine so policisti našli v stanovanju na Kolodvorski ulici v Sarajevu. To je bilo v noči na minulo soboto. Že čez nekaj ur, še ponoči, so nedaleč stran prijeli njenega soproga Gorana Ravlića, ki je blodil po ulicah. Njegova mama Leđiba je policiji pred tem povedala, da namerava njen sin storiti samomor. Policisti so oba prijeli in ju osumili, da sta na grozovit način v onstranstvo spravila Nermino.

Dnevni avaz poroča, da policija zasleduje teorijo, po kateri sta Goran in njegova mama Leđiba skovala peklenski načrt. Nermino sta s skupnimi močmi umorila že pred dnevi, njeno truplo pa sta nameravala razkosati, »spakirati« v kovčke in odnesti iz stanovanja. Toda očitno sta se nekaj sprla, o Nermini pa je začel spraševati tudi njen brat.

Nerminin brat je policistom povedal, da se je prejšnji torek srečal z Goranom, ki mu je natvezil, da je Nermina z materjo odšla v Bijeljinu. V naslednjem trenutku ga je presenetil z izjavo, da Nermina preti njemu in njegovi materi, da je nevarna. Brat pa jo je poznal kot povsem miroljubno osebo, blago in zadržano. Iz retrospektive ocenjuje, da je bila Nermina takrat že mrtva, da sta jo ubila že pred dnevi, Goran pa je na srečanju preverjal, če kaj sumi.

Kaj je na zaslišanju povedal glavni osumljenec? Zanikal je, da je umoril ženo in dejal, da ničesar ne ve o nakupih sekire, nožev, mesoreznice, različnih čistil … To naj bi nakupila njegova mati, ki jo, kot pravi, sama umorila Nermino, ker ni odobravala njune veze. Obtoženi je sam dodal, da je zdravljen šizofrenik in da je obiskoval psihoterapevte.