Južni Sulavezi

Našel je le ženine natikače in hlače, v bližini pa je ždel ogromen piton z nabreklim trebuhom

R.T.
3. 7. 2024, 15.58
Posodobljeno: 3. 7. 2024, 16.05
Deli članek:

Pred slabim mesecem je lačni piton v indonezijski pokrajini južni Sulavezi pohrustal žensko, v torek pa so se sline po človeškem mesu pocedile nekemu drugemu kačonu.

Profimedia
Fotografija je simbolična

36-letna Siriati iz vasi Siteba je v jutranjih urah odšla po opravkih. Morala je v lekarno, da bi kupila zdravila za bolehnega otroka. Ker se po nekaj urah ni vrnila domov, jo je 30-letni mož začel iskati, obvestil pa je tudi policijo. Približno pol kilometra od hiše je našel njene natikače in hlače, a v njih ni bilo Siriati, poroča The Jakarta Post. Pogledal je naokrog. Hitro je opazil velikega pitona, ki se zaradi nabuhlega telesa sploh ni premikal. Spreletel ga je srh. Slutil je, kaj se je najverjetneje pripetilo. Še pred prihodom policije je zbral nekaj vaščanov, ki so razrezali počivajočega pitona. Groza! V trebuhu so našli mrtvo Siriati. Piton jo je počasi prebavljal.

Pitoni, ki zrasejo pet metrov in več, si za obed zelo redko privoščijo človeka. Dva primera v dobrem mesecu sta neznačilna. V začetku junija je nek piton prav tako v južnem Sulaveziju zagrabil in pogoltnil mater štirih otrok.

Lani je osemmetrski piton snedel enega od kmetov, leta 2018 so v mestu Muna zasačili lenega pitona s 54-letnico v trebuhu, še leto prej pa je na kačjem jedilniku pristal nek kmet na plantaži palm.