Svetovno čudo

V puščavi v Nevadi se je pojavil skrivnosten monolit

U.C.
19. 6. 2024, 08.37
Posodobljeno: 19. 6. 2024, 08.53
Deli članek:

"Vidimo veliko nenavadnih stvari, ampak poglejte to!" so se čudili policisti Las Vegasa, ko so sredi ničesar na suhem področju puščave v Nevadi v ZDA našli velik pokončen predmet prekrit z ogledali. "Kako je prišel tja gor?" jih je zanimalo.

Fb, LVMBP
Kdo je postavil monolit?

Skrivnostno strukturo, monolit z odsevnimi telesi, so med vikendom odkrili med iskanjem in reševanjem pogrešane osebe severno od doline Las Vegas. Monolit je sprožil ugibanja, kdo stoji za njegovo postavitvijo. 

Pokončen objekt je podoben drugim podobno zagonetnim predmetom, ki so se leta 2020 pojavili po vsem svetu. Podobnim monolitom so se do zdaj čudili v Kaliforniji in Utahu, ZDA, našli pa so jih še v Romuniji in na otoku Wight v Rokavskem prelivu.

Nekateri so se spraševali ali so del umetniške instalacije. Monoliti so nekoliko podobni tistim iz filma Stanleya Kubrica 2001: Vesoljska odiseja, filma iz leta 1968. V klasičnem filmu, ki temelji na pisanju romanopisca Arthurja Clarka, se pojavijo mogočni črni monoliti, ki jih je ustvarila nevidna tuja vrsta.

Zaenkrat se še ni oglasil avtor teh misterioznih monolitov.