DOBRODELNA AKCIJA - ŠPIZZA

Stotim družinam na ZPM Moste - Polje s pico polepšali dan

Zoran Triglav
9. 2. 2024, 13.50
Posodobljeno: 12. 2. 2024, 10.29
Deli članek:

Na ljubljanski Zvezi prijateljev mladine Moste - Polje so prostovoljci picopeki, med njimi tudi letošnji državni prvak, z odlično pico polepšali dan stotim družinam v stiski.

Zoran Triglav
Letošnji državni prvak Jaka Valenčič, najmlajši mojster Brin Rekar in eden najboljših picopekov v državi Alen Ardela iz picerije Fuoriseria.

Svetovni dan pice, ki ga zaznamujemo 9. februarja, vsako leto že tradicionalno mine v znamenju dobrodelnosti. Morda se spomnite, kako so pred natanko tremi leti, v času epidemije, ko je bilo vse zaprto, na ploščadi pred UKC Ljubljana srčni picopeki iz različnih picerij po državi pekli pice ter jih ves dan brezplačno delili sestram, zdravnikom in drugim. Vse to je potekalo v organizaciji neumorne Sekcije picopekov Slovenije, ki je takšnih dogodkov organizirala že malo morje.

Zoran Triglav
Ko združijo moči najboljši mojstri, ni nič nemogoče.

Letos so se dogovorili z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, da bodo stotim družinam, ki so vključeni v humanitarni program Veriga dobrih ljudi, z odlično pico in vsem, kar sodi zraven, polepšali dan. Takoj so se odzvali tudi nekateri najboljši picopeki v državi, med njimi letošnji državni prvak Jaka Valenčič in eden najboljših picopekov v državi Alen Ardela, vodja picerije Fuoriseria v Šaredu nad Izolo. Pomagal je tudi nadobudni enajstletni Brin Rekar, najmlajši mojster med picopeki pri nas.

Zoran Triglav
Pomagal je tudi Brin, pri enajstih letih najmlajši mojster med picopeki.

Spekli in razdelili so več sto izvrstnih napolitanskih pic s sestavinami, ki so jih priskrbeli sponzorji dogodka. Testo in nekatere sestavine je prispevala picerija Peruzza, svoje pa so dodali še kvas Fala, začimbe Kotanyi in Ljubljanske mlekarne. Prav vse pice so mojstri spekli na izvrstnih plinskih pečeh Glowen, namenjenih za domačo rabo, plin pa je prispevalo podjetje Butan Plin. Vse prevoze materiala in opreme je omogočilo podjetje Man Slovenija.

Zoran Triglav
Za dobro vzdušje je skrbel priljubljeni DJ Yoco.

Dogodek, ki ga je koordinirala Manca Vertačnik, sploh ni bil kar tako, za zabavo je skrbel priljubljeni DJ Yoco, ki zna poskrbeti za pravo vzdušje in je na noge dvignil tudi upokojenke ZPM, ki nesebično pomagajo pri vseh aktivnostih. 

Zoran Triglav
Najmlajši picopek Brin je zaplesal z upokojenkami, ki na ZPM pomagajo pri vseh njihovih aktivnostih.

Ulla Ardela, ki skupaj z možem Alenom vodi odlično družinsko picerijo Fuoriseria v Šaredu nad Izolo, je povedala: "Zelo rada pomagava ljudem v stiski, zlasti socialno ogroženim in otrokom s posebnimi potrebami. Kadar le lahko, podpreva takšne dogodke. To nama da zadovoljstvo in dokazuje, da je mogoče z dobro voljo narediti zares veliko."

Aleš Rekar, predsednik Sekcije picopekov Slovenije, ki je skupaj z ekipo prav sam najbolj zaslužen za ta dogodek, je povedal:
"Zahvaljujem se vsem, ki so se odzvali povabilu in nam danes, na svetovni dan pice, pomagajo, vsem številnim sponzorjem in pridnim fantom Jaki, Brinu, Damjanu, Alenu in Ulli iz Fuoriserie ter hiši Media24 za medijsko podporo. Skupaj bomo osrečili najbolj ranljive, to so družine, ki krpajo iz meseca v mesec in kalkulirajo, da je ene plus ena dve. Ko vidim njihove zadovoljne in nasmejane obraze, ko ti hvaležno stisnejo roko - tega se ne da primerjati z ničimer."

Zoran Triglav
Zadovoljni obrazi srčnih ljudi - prostovoljnih picopekov in prostovoljk ter zaposlenih na ZPM Ljubljana Moste - Polje

Iskrice veselja v očeh otrok in članov njihovih družin so bile več kot zgovoren dokaz, da je dogodek, sicer del kampanje Špizza, v celoti uspel.