rekordni dobitek

Avstrijec z 240 milijoni evrov novi multimilijonar

U.C.
9. 12. 2023, 12.00
Posodobljeno: 9. 12. 2023, 15.09
Deli članek:

Koliko je pravzaprav 240 milijonov evrov, kaj vse si je možno kupiti z njimi in kam najbolje vložiti ta vrtoglavi znesek, to so sladke skrbi Avstrijca, zmagovalca v žrebu spletne igre na srečo EuroMillions.

Profimedia
Kako glasno je od sreče vriskal srečni Avstrijec, ni znano.

V petek zvečer so bile vse zvezde na strani zaenkrat neznanega hazarderja iz Avstrije, zadel je glavni dobitek, najvišji dobitek, ki je bil kadar koli podeljen na Euromillions. Srečnež je igral na igralni platformi win2day.at, so v soboto zvečer sporočili iz avstrijske loterije. V tekmovanje je poslal 20 številk, zadnji izmed oddanih predlogov številk je vseboval "5 plus 2 pravilna".

240 milijonov evrov je rekord v več pogledih: to je najvišja vsota Europota, ki je bila kdaj koli odigrana, najvišji posamični dobitek, dosežen na EuroMillions, in s tem tudi najvišji dobitek, kadar koli osvojen na Euromillions v Avstriji. Po podatkih avstrijske loterije je rekordno tudi to, da so Europot, prvi dobitek v igri Euromillions, letos v Avstriji osvojili že trikrat. Po petkovi solo zmagi je samo letos v Avstriji že 40 evromilijonarjev.

Sredi septembra je igralec iz Hausruckviertla skupaj z Angležem z običajnim listkom zadel Europot in se okrepil za 27,5 milijona evrov. Pred tem, avgusta, je 38 srečnežem z delniškim bonom XL skupaj uspelo razbiti takrat 72 milijonov evrov vreden Europot.