Zanimivosti

Romantična odkrivanja Slovenije: ljubezen je še lepša v termah

Vsebino podpira: Petrol d. d.
8. 12. 2023, 12.59
Posodobljeno: 8. 12. 2023, 12.59
Deli članek:

V vsakdanjem vrvežu življenja si je pomembno vzeti čas za sprostitev in razvajanje, še posebej za pare, ki si želijo uživati v miru in bližini. Nikar ne čakajte na valentino, naj se že staro leto zaključi z veliko poljubi in objemi.

Foto: Petrol d. d.

Slovenija z bogato termalno ponudbo ponuja idilična kopališča in terme, kjer se lahko zaljubljeni prepustite romantičnim doživetjem. Raziskali smo nekaj najlepših destinacij za razvajanje v objemu slovenskih termalnih voda.

Preden se odpravita na pot, pa poskrbita, da bosta tja in nazaj prišla varno. V paket varnosti in udobja spada tudi visokokakovostno gorivo, kot je gorivo Q Max iz Petrola.

Terme Olimia – Aqualuna: čarobnost podalpskega raja

Foto: Petrol d. d.

Terme Olimia, znane po svoji razkošni ponudbi, gostijo pravljični svet Aqualuna. Ponujajo vam intimno okolje z zasebnimi savnami, jacuzziji in edinstvenimi kopelmi. Romantičen sprehod skozi srednjeveško vasico, ki obkroža terme, pa dopolni nepozabno doživetje.

Terme Čatež: mesto romantike ob Savi

Na bregu reke Save Terme Čatež ponujajo oazo romantike. Na voljo so različni wellness paketi, vključno z masažami in sprostitvenimi kopelmi. Romantična večerja v eni izmed restavracij s pogledom na reko zagotavlja nepozabne trenutke.

Terme 3000: romantika sredi prekmurskih ravnic

Foto: Petrol d. d.

Razplamtita iskrice ljubezni z razvajanjem v čudovitem okolju sredi prekmurskih ravnic. Prepustita se masažam s prekmurskimi zelišči v Termah 3000 Moravske Toplice. Izkusita dobrodejnost črne termalne vode v kopeli kar v zavetju svoje hotelske sobe. Seveda je na voljo tudi odlična kulinarična ponudba z vrhunsko vinsko karto.

Rogla: zimsko romantično zatočišče

Če obožujete zimske radosti, je Rogla idealna destinacija za vas. Sredi neokrnjene narave se nahaja wellness center, ki ponuja savne s panoramskim razgledom. Po dnevu na smučišču si lahko privoščite romantično sprostitev ob ognju v eni izmed prijetnih koč.

Terme Ptuj: zgodovinsko razvajanje v dvoje

Foto: Petrol d. d.

Ptuj, najstarejše slovensko mesto, gosti tudi terme, ki ponujajo zgodovinsko razvajanje. Parom je na voljo ekskluzivna wellness oaza s tretmaji za oba. Romantična kopel v vinski kadi in ogled zgodovinskega mesta dopolnjujeta celostno doživetje.

Terme Snovik: visoko med nebesi in zemljo

Na pobočju Kamniško-Savinjskih Alp se nahajajo Terme Snovik, ki nudijo razgled na slikovito pokrajino. V termalnem centru se lahko sprostite v zunanjih bazenih in savnah, medtem ko uživate ob pogledu na (zasneženo) pokrajino.

Petrol d. d.
Petrol d. d.

Terme Laško: romantično razvajanje v kraju piva

V Thermani Laško s pridom prepletajo termalna doživetja z lokalno tradicijo. Tako je bila tudi bogata tradicija pivovarstva v Laškem navdih za doživetja, povezana s pivom. Tako se lahko s Gambrinusom, kraljem piva, podata na pivovsko razvajanje. Pivovska kopel in masaža s surovinami za pivo dobro deneta vaši koži, saj jo nahranita in navlažita. Pivovsko prerojena sedita za mizo in si privoščita kulinariko, kateri piko na i da tortica iz temnega piva.

Terme Portorož: pesniška tišina morja

Foto: Petrol d. d.

Začutita metuljčke v trebuhu z razvajanji v Termah Portorož ter se prebudite s pogledom na zimsko morje. S pomočjo tradicionalnih pristopov z vzhoda bo vsak par ponovno našel pot do sebe in sproščeno užival v družbi drug drugega. Raziskovanje slovenske obale v mrzlih mesecih je v resnici veliko večji balzam za dušo, kot v poletnih, ko ni nikjer najti skritega kotička za ukradene poljube.

Ne glede na to, ali si želite uživati v zgodovinskih znamenitostih, alpski idili ali ob rekah, slovenska kopališča in terme obljubljajo nepozabne trenutke za zaljubljene duše. Dajte si čas za razvajanje in odkrivanje skupnih trenutkov v objemu termalnih voda.

Gremo? Gremo.