Zanimivosti

Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat individualno zasnovane hiše ORLEK

Oglasno sporočilo
8. 12. 2023, 15.12
Posodobljeno: 8. 12. 2023, 15.15
Deli članek:

V Sežani bo v soboto, 16. decembra, med 10. in 14. uro potekal zadnji letošnji Marlesov dan odprtih vrat, na katerem bo predstavljena inovativna hiša ORLEK, ki združuje eleganco klasične arhitekture in napredne montažne gradnje.

Hiša, zasnovana v sodelovanju z lastnikoma, ki sta hkrati tudi arhitekta ter strokovnjakov iz podjetja Marles hiše d.o.o., predstavlja popolno simbiozo med klasično arhitekturo in sodobno montažno gradnjo, ki omogoča izjemno bivalno izkušnjo.

Dobrih 166 kvadratnih metrov velika hiša je nastala po željah lastnikov. Individualnost je izražena v prilagojeni obliki brežine in izstopajoči dvojni dvokapnici. Posebna prilagoditev je bila tudi izvedba dveh otroških sob, ki ju zaznamuje posebej podprta stena za plezanje. Hiša je popolnoma prilagojena terenu, kar ji daje edinstven karakter. V celoti je obdelana do slemena in je brez stropa. V hiši bivajo kar tri generacije, samostojnost pa ohranjajo z dvema ločenima vhodoma.

Preplet arhitekturne unikatnosti in tehnične dovršenosti

Hiša je grajena v sistemu MEGA N14, ki je zasnovan s poudarkom na trajnosti in minimalni porabi energije, kar hiši ORLEK omogoča, da je skoraj nič-energijska. Sistem MEGA N14 ni le okolju prijazen, ampak tudi ekonomičen, saj omogoča zmanjšanje stroškov ogrevanja, hlajenja in osvetljevanja. Z uporabo naprednih tehnologij in trajnostnih pristopov k energijski učinkovitosti, hiša postavlja merila za sodoben način bivanja, ki združuje udobje, estetiko in odgovornost do okolja. S sistemom odvajanja radona in predpripravo za dodatne elemente kraške arhitekture, kot sta »JIRT« in »ŠKURE«, pa se odlikuje tudi s številnimi inovativnimi rešitvami.

Gradnja hiše ORLEK je trajala le pol leta, kar dokazuje hitrost montažne gradnje. Marles montažna gradnja namreč zagotavlja, da so vsi deli objekta že prej izdelani v nadzorovanih razmerah, kar kasneje pripomore k hitri postavitvi hiše na sami lokaciji.

Za udeležbo je obvezna prijava po elektronskem naslovu info@marles.com do 15. decembra do 12. ure.

Vse dodatne informacije o dogodku so na voljo tudi na telefonski številki 02/429 45 03  in na elektronskem naslovu info@marles.com.