Najlepši december

Luka Dončić o družinski pravljici s hčerko Gabriele

S.Č.
8. 12. 2023, 15.34
Posodobljeno: 8. 12. 2023, 15.49
Deli članek:

Košarkarski zvezdnik lige NBA Luka Dončić z veseljem poudari, da živi čisto družinsko pravljico in da je to prav gotovo najlepši december zanj.

Profimedia
Pravi, da je Gabriela priden otrok.

Par je 7. julija letos objavil zaroko, ko je Luka Dončić svojo srčno izbranko Ano Marijo Goltes zaprosil na Bledu. Štiriindvajsetletni košarkar Dallas Mavericksa in leto starejša manekenka sta tako na družbenih omrežjih sporočila, da sta se po dolgoletni zvezi zaročila, novico o nosečnosti pa nato skrbno skrivala. Zato je pretekli teden še toliko bolj odmevala novica o rojstvu Gabriele, saj je bila za mnoge čisto presenečenje.

"Ja, krasen dojenček je,"

A seveda so ameriški novinarji ta teden, ko je spet stopil na parket, z zanimanjem povprašali, kako se počuti kot novopečeni očka in kaj se mu v resnici dogaja. "Verjetno sem bolj utrujen, ampak to so najboljši dnevi mojega življenja, zato sem zgolj vesel" z veseljem pove Luka."Vse zanima, ali spiš dovolj?" ga je ob igrišču vprašal eden od ameriških športnih novinarjev. "Ja, krasen dojenček je," je ponosno povedal Luka in ni skrival, da je to najboljši december, kar jih je kdaj doživel.

Slovenski košarkarski zvezdnik je tokrat onkraj luže v dresu Dallas Mavericks pokazal novo blestečo predstavo. Na tekmi proti Utah Jazz je v zgolj treh četrtinah zbral 40 točk, 11 skokov in deset podaj ter popeljal Dallas do zmage s 147:97. In ne le to, prvič je v severnoameriški ligi NBA dosegel trojni dvojček že ob polčasu.