Zanimivosti

Ideje za pobege v dvoje: razigrani dnevi na snegu in topla romantika ob kaminu

Vsebino podpira: Petrol d. d.
14. 12. 2023, 07.57
Posodobljeno: 14. 12. 2023, 08.43
Deli članek:

Zima v Sloveniji, posebno če deželo prekrije sneg, ponuja čarobno pokrajino. Številne destinacije so kot nalašč za zimske pobeg v dvoje. Kepanje, razigrano tekanje, nočno sankanje ali pa samo tiho večerno uživanje v dvoje, sproščajo hormone sreče in veselja ter dajejo energije, ki vas bo poganjala tudi, ko boste nazaj v vsakodnevni rutini.

Foto: Petrol d. d.
Foto: Petrol d. d.

Za vas smo poiskali nekaj najlepših zimskih destinacij v Sloveniji, kjer se lahko zaljubljeni pari ali družine prepustite snežnim radostim in uživanju v zimski idili.

Preden se odpravite na zimsko pot, poskrbite, da boste tja in nazaj prišli varno. Preverite svojo zimsko opremo, se dobro oblecite in na pot! V paket varnosti in udobja pa naj spada tudi visokokakovostno gorivo, kot je gorivo Q Max iz Petrola. Kot oblačila varujejo vas, gorivo varuje vaš motor v zahtevnejših pogojih ter mu omogoča optimalno delovanje.

Kranjska Gora: snežna pravljica pod Vitrancem

Foto: Petrol d. d.
Foto: Petrol d. d.

Kranjska Gora je ena najbolj priljubljenih zimskih destinacij v Sloveniji, znana po čudoviti gorski pokrajini. Predstavljajte si sprehode ob smučišču z roko v roki, smučanje in sankanje na urejenih progah ter sprostitev v termalnih bazenih po dnevu na snegu. Obiščete lahko tudi izvire Save Dolinke, Zelence. Romantična večerja v eni izmed gostišč ob svečkah pa bo poskrbela za nepozabne trenutke.

Bohinj: mir ob jezeru

Foto: Petrol d. d.
Foto: Petrol d. d.

Bohinj ponuja mirno zatočišče ob jezeru, obdano z visokimi gorami in zasneženimi gozdovi. Nepozabno! Vse je kot v najlepšem ljubezenskem filmu – vožnja s kočijo, sprehodi ob jezeru, nad katerim se zadržuje pravljična meglica, in raziskovanje slikovitih vasic. Z novo gondolo pa se lahko zapeljete še na bližnji Vogel in vsrkajte izjemen razgled na celotno bohinjsko dolino.

Pokljuka: ljubezen v zasneženi tišini gozdov

Foto: Petrol d. d.
Foto: Petrol d. d.

Pokljuka je raj za ljubitelje narave in zimskih športov. Gozdovi so prekriti s snegom, kar ustvarja čarobno okolje. Sprehodite se do ene najbolj slikovitih vasic Zajamniki, kjer si prav vsak želi zavriskati na ves glas. Pari si privoščite romantično vožnjo s sanmi, pohodništvo po zasneženih poteh ter uživanje v tišini in miru narave. Koče na Pokljuki nudijo prijetno vzdušje ob svečah in tradicionalni slovenski kulinariki. Če vam bolj prija mestno okolje, pa je do živahnejšega Bleda le pol ure vožnje.

Velika Planina: idila visoko v Kamniško-Savinjskih alpah

Velika Planina ponuja pravljično vzdušje z zasneženimi planinami in pastirskimi kočami, posebno čarobno je ponoči. Na urejenem in osvetljenem sankališču se lahko sankate ob koncih tedna. Sankaški večer lahko zaključite v prijetnem zavetju katerega od gostišč na Veliki planini. Če boste počakali na sončni zahod, pa bo ta poskrbel za čaroben zaključek dneva v objemu gora.

Petrol d. d.
Petrol d. d.

Rakitna: ekološka oaza sredi Slovenije

Rakitna je znana po svojem blagodejenm podnebju, ki ga ustvarja mešanje alpskih in sredozemskih zračnih tokov, zato boste končo lahko zadihali s polnimi pljuči. Tam najdete nekaj hišk, ki imajo tudi wellness prostor z dišečo zeliščno in finsko savno ter masažnimi bazeni. Ob večerih tako prisluhnite prasketanju kamina in si privoščite kozarček dobrega vina, potem pa se prepustite razvajanju v zasebnem wellness kotičku. Pobeg na Rakitno je idealen izlet za dan ali dva.

Mariborsko Pohorje: zimska razvajanja ob Dravi

Foto: Petrol d. d.
Foto: Petrol d. d.

Mariborsko Pohorje je odlična destinacija za pare, ki uživajo v smučanju in sprostitvi v naravi. Zimski gozd, sankanje in ogled mesta ob Dravi ter sprostitvene kopeli v bližnjih termah – potrebujete še kaj več?

Logarska dolina: peš, s kolesom ali na smučeh

Foto: Petrol d. d.
Foto: Petrol d. d.

Logarska dolina je ena najlepših alpskih ledeniških dolin v Evropi in za ljubezen je dobro le najboljše. Mir in tišina, raj na Zemlji! Pozimi je dolina še posebej primerna za tek na smučeh, sankanje, alpsko in turno smučanje, uživali boste tudi ob plezanju v zaledenelih slapovih ali pa boste vsaj občudovali mojstre, ki to počnejo. Ker je dostop v Logarsko dolino preko Savinjske doline še vedno otežen, priporočamo dostop preko Avstrije in Pavličevega sedla.

Bloško jezero: preklopite na naravno frekvenco

Foto: Petrol d. d.
Foto: Petrol d. d.

»Dobrodošli v deželi čudes,« pravijo na Bloškem jezeru. Odtrgajte se od norega sveta in se priklopite na naravno frekvenco. Medvedji dvorec je ponos glampinga, na strehi dvorca pa se nahaja »Soba pod zvezdami« z zasebno teraso za sončenje, dvoposteljno sobo, zasebno kopalnico, savno in jacuzzijem ter ležalniki – popolno za razvajanje daleč od mestnega vrveža, torej.

Gremo? Gremo!