Je šlo za umor?

Urednico Putinu naklonjenega časopisa našli mrtvo

S.Š.
14. 12. 2023, 07.44
Posodobljeno: 14. 12. 2023, 08.12
Deli članek:

Ano so našli mrtvo leto dni po tem, ko je v sumljivih okoliščinah umrl glavni urednik časopisa Vladimir Sungorkin.

X
Ana Carjeva

Truplo 35-letne Ane Careve, namestnice odgovornega urednika proputinovskega časopisa Komsomolskaja Pravda, je oče našel v njenem stanovanju v središču Moskve.

Vzrok smrti še ni znan

Carevino truplo je našel njen oče, potem ko ga je zaskrbelo, ker ga več dni ni kontaktirala. Policija njeno smrt še vedno preiskuje, vendar prva poročila kažejo, da na kraju ni bilo znakov vloma ali nasilne smrti.

Daily Mail navaja, da naj bi Careva zbolela za neopredeljeno akutno respiratorno virusno okužbo in da naj bi imela več dni visoko vročino. Drugi mediji so poročali, da je umrla zaradi akutnega srčnega popuščanja.

Že druga sumljiva smrt na medijski hiši

Carjeva je skrbela za urejanje vsebin na spletni strani Komsomolskaje Pravda, pogosto pa je pisala tudi o Putinovi vojni proti Ukrajini. Gre največje novičarsko spletno mesto v Rusiji z 83,9 milijona bralcev oktobra letos. Careva je tam zadnjih šest let delovala kot namestnica odgovornega urednika.

Septembra lani je v sumljivih okoliščinah umrl njen šef, 68-letni Vladimir Sungorkin, glavni urednik in direktor časopisa. Čeprav so kot vzrok smrti navedli srčni infarkt, so po obdukciji smrt označili za sumljivo, saj so odkrili znake zadušitve.