Sodba

Delavki v obraz zalučala burito, za kazen mora 2 meseca delati v lokalu s hitro prehrano

D.K.
13. 12. 2023, 20.56
Posodobljeno: 13. 12. 2023, 21.07
Deli članek:

Ženska iz Ohia je bila obsojena na mesec dni zapora, prav tako pa mora dva meseca delati v hitri prehrani, potem ko je napadla delavko Chipotla, restavracije s hitro prehrano z mehiškimi jedmi.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Rosemary Hayne je bila 5. septembra ujeta na posnetku, kako je metala hrano v obraz uslužbenki Emily Russell v Parmi, Ohio Chipotle, poroča CNN. 39-letnica je priznala krivdo, sodnik mestnega sodišča v Parmi Timothy Gilligan pa jo je na zaslišanju prejšnji teden obsodil na 180 dni zapora, poroča omenjeni vir.

Sodnik ji je naknadno ponudil možnost, da namesto tega preživi 30 dni v zaporu, preostalih 60 dni pa dela v restavraciji s hitro prehrano, poroča lokalni vir FOX8 News. 

Na zaslišanju jo je med drugim vprašal, ali bi rada stopila v čevlje od Emily Russell za dva meseca in se naučila, kako naj ljudje obravnavajo ljudi, ali pa želi kazen odslužiti v zaporu, poroča CBS. Njeno vedenje je označil za nesprejemljivo. Hayne je odgovorila, da bo "obula" čevlje napadene delavke.

Morala bo delati vsaj 20 ur na teden, in sicer v katerikoli restavraciji s hitro prehrano, kjer bo našla zaposlitev. Vendar CNN poroča, da po besedah njenega odvetnika, zaposlitve v hitri prehrani še ni našla. 

Napadena uslužbenka dala odpoved

26-letna Russell je delala v Chipotle več kot štiri leta, vendar je mesec dni po napadu, zaradi pomanjkanja podpore s strani verige, dala odpoved. Povedala je, da je vodstvo verige po napadu ni kontaktiralo, in da je morala, potem ko ji je Hayne zmetala hrano v obraz, oddelati še preostale štiri ure izmene. Za CBS je tudi dejala, da je bila ob obsodbi Hayne "osvobojena" in dodala, da ima srečo, da bo delala le 20 ur na teden, saj da jih je ona 65.

Glede incidenta je še omenila, da ji je Hayne rekla, da je imela slab dan. »Vendar ni to način, kako reagiraš, ko imaš slab dan. Z metanjem hrane nekomu v obraz," je bila ostra.

V izjavi za People je Laurie Schalow, glavna direktorica za korporativne zadeve pri Chipotle, dejala: "Zdravje in varnost naših zaposlenih sta naša največja prednostna naloga in veseli smo, da je zadoščeno pravici za vsakega posameznika, ki ne ravna s člani naše ekipe. s spoštovanjem, ki si ga zaslužijo.”