Tragično

Kratek sprehod Madžara se je končal z nesrečo, njegovi čevlji so ležali 20 metrov za avtom

Danijel Cek
13. 12. 2023, 20.15
Deli članek:

Njegovi čevlji so ležali približno 20 metrov za avtom, sam pa je s hudimi poškodbami obležal dobrih 15 metrov pred njim. Kratek sprehod 51-letnega madžarskega tovornjakarja po lokalni cesti nad počivališčem Ravbarkomanda se je končal s hudo nesrečo. Na pešca je z avtom naletel 62-letni Postojnčan. Madžarovo zdravstveno stanje je bilo včeraj še kritično.

PGD Postojna
Madžara je po udarcu z levim delom odbijača vrglo na vetrobransko steklo.

Nesreča se je zgodila v nedeljo nekaj minut po šesti uri popoldne. Pred tem je na počivališče Ravbarkomanda s svojim tovornjakom pripeljal 51-letni Madžar in ga parkiral, da bi si privoščil počitek. Tovornjakarji morajo po določenih urah vožnje opraviti kratek, po določenih urah pa daljši počitek. Pred počitkom si je verjetno hotel pretegniti noge, zato se je odpravil za poslopje bencinske črpalke, skozi prehod stopil z območja avtoceste na lokalno cesto in hodil po njej. Po cesti se je takrat pripeljal 62-letni voznik, ki v temi pešca očitno ni opazil. S prednjim delom avta je tako silovito zadel vanj, da ga je vrglo na pokrov motorja in vetrobransko steklo, nato pa ga odbilo še 15 metrov pred vozilo. Njegove čevlje so našli približno 20 metrov za avtomobilom.

Hudo poškodovan izgubil zavest

S kraja nesreče so takoj poklicali na pomoč; prvi so na kraj prihiteli policisti, ki so našli na tleh stokajočega moškega, ob njem pa je že bilo nekaj ljudi. Čez nekaj minut so prihiteli še postojnski gasilci in reševalci. Po besedah očividcev je poškodovani kmalu nato izgubil zavest. Zaradi izjemno hudih poškodb so se reševalci trudili moškega stabilizirati, da bi lahko prenesel transport do bolnišnice. To jim je po velikem trudu tudi uspelo, z reševalnim vozilom so prek počivališča zapeljali na avtocesto in odbrzeli proti Ljubljani.

Povzročitelj za volan sedel pijan

Policisti so na kraju z alkotestom preizkusili voznika avtomobila in ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 0,19 miligrama alkohola (0,39 promila), kar je še dovoljena koncentracija. Je pa preiskovalni sodnik koprskega okrožnega sodišča tako za voznika avta kot za pešca odredil strokovni pregled. Po prvih ugotovitvah bodo policisti voznika ovadili zaradi nesreče iz malomarnosti. Ker policisti še niso razjasnili vseh okoliščine nesreče, prosijo vse morebitne očividce, naj jim svoja opažanja sporočijo na številki 113 ali 080 1200 oz. na številko postaje koprske prometne policije 05 610 05 30. Po neuradnih informacijah je bilo stanje madžarskega tovornjakarja včeraj še vedno kritično.